Малко над 17 300 украински бежанци, от които 85 процента

...
Малко над 17 300 украински бежанци, от които 85 процента
Коментари Харесай

Над 17 300 украински бежанци са пристигнали в Хърватия

Малко над 17 300 украински бежанци, от които 85 % са дами и деца, са пристигнали до момента в Хърватия, съобщи през днешния ден министърът на вътрешните работи Давор Божинович, заяви организация Хина.

В изявление за хърватското радио Божинович посочи, че още в самото начало е била въведена доста ясна и транспарантна система и е бил задействан краткотраен механизъм за отбрана, който обезпечава на бежанците всички права, в това число интеграция в трудовия пазар.

Радвам се да кажа, че целият развой протича без проблеми и компликации. Вярвам, че украинците са удовлетворени и признателни от отношението, което получиха в Хърватия, добави той.

Божинович приказва за разликите сред украинските бежанци и мигрантите, които идват от Африка, Азия и Близкия изток. Независимо от войната, всички украински бежанци в Хърватия влизат през граничните пунктове с персонални документи, за разлика от мигрантите, които в никакъв случай не минават граничните пунктове от Босна и Херцеговина и нямат персонални документи, което е доста огромна разлика, сподели хърватският вътрешен министър, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР