"Малко ме притесни изказването на министър Боил Банов, който каза,

...
"Малко ме притесни изказването на министър Боил Банов, който каза,
Коментари Харесай

Плаща ли Васко Кеца данъци?

"Малко ме тормози изявлението на министър Боил Банов, който сподели, че не сме си плащали налозите и не сме се самоосигурявали. Държа да заява, че това изрично не е правилно ". Това сподели в предаването "Лице в лице " по Би Ти Ви Васил Найденов. Само преди 2 дни от културното ведомство оповестиха, че артиста е награден с най-високото отличие в културата - огърлие "Златен век ".

Васко Кеца разясни, че за 9 години - от 2010 до 2019 година, е платил близо 650 000 лева налози и осигуровки. "Оказва се, че годишният налог, който съм платил за тези години е 254 347,16 лева ДДС-то е 378 259,80 лева Осигурителните вноски - здравни и обществени, са 15 715 лева И по този начин общо за тези години съм платил 648 358 лева Това не са по никакъв начин малко пари ", изясни артистът, който усърдно изчете справката, която си бе подготвил, предава lupa.bg.

По думите му от Национална агенция за приходите са го проверявали точно няколко пъти. "От тази позиция може би не са уведомили както би трябвало министър Банов. Затова и бях задължен да го опиша и това не важи единствено за мен. Нека хората да не остават с неверни усещания, че сме миропомазани и не си плащаме налозите и изобщо - мамим другите ", сподели още Васил Найденов.

Назад във времето артистът е плащал напредничав налог, който до 1992 година доближава до колосалните 50%. "Плащахме и ергенски налог, както и налог за участие в Съюз на музикални дейци, макар че не бяхме членове в него. Плащахме и налог публично обезпечаване, който до 1979 година беше 20%, от 1980 година - 30%, а от 1991 година - 35%. Всичко това, като го пресметнеш, се оказва, че си плащал към, че и над 50% налози ", описа огромният артист.

Васил Найденов показа, че няколко месеца не е излизал от вкъщи си поради епидемията от Ковид-19, защото попада в рисковата група. Признава, че в първите 2 седмици е изпитвал лек боязън.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР