"Малко истеряса ВМРО, за да събира още малко медийни дивиденти.

...
"Малко истеряса ВМРО, за да събира още малко медийни дивиденти.
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Малко истеряса ВМРО! В „Обединени патриоти“ не е обсъждан референдум

"Малко истеряса Вътрешна македонска революционна организация, с цел да събира още малко медийни дивиденти. Това вършат сътрудниците. Нито е обсъждано от "Обединени патриоти ", нито пък аз в миналото ще се съглася, както и моите виновни съпартийци от НФСБ, да желаеме референдум - да издухаме още 30-40 млн. лева държавни пари за следващата глупотевина. Хайде стига към този момент ", съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в предаването „ България заран “ по „ България он ер “.
"ГЕРБ са в една доста тежка обстановка, при която те са огромната ръководеща партия, която има отговорности по време на председателството към своите европейски сътрудници ", сподели още Симеонов. По думите му имаме изгода от Европейски Съюз, само че не всичко, което идва от там е положително и не всичко съответствува с нашата ценностна система. Въпросът ще се реши в Народното събрание, добави вицепремиерът.
Бих предложил на прокуратурата и на правосъдната система със същия хъс и сила, с които стартират да вършат следствие на едни такива институции, които няма къде да избягат, нито могат да се опълчват, по същия метод да се насочат и към проведената престъпност и по-мащабните злоупотреби, за които съм сезира в региона на енергетиката, да вземем за пример.
На въпрос дали страната може да се оправи с корупцията Симеонов отговори: "Няма проблем, който една страна не може да реши, стига да изиска да го направи. Държавата е най-голямата мощ на съответната територия, държавната власт има всички механизми. Трябва да има предпочитание, би трябвало да има храброст да го направи и може да го направи.
Вицепремиерът разяснява и тематиката за втори въжен превоз в Банско, като означи, че от него концесионерът няма да има директна финансова изгода. "Хората, които отиват в Банско, ще бъдат същите, само че няма да чакат 3 часа като говеда на тълпи на опашките, а ще чакат 1 час. Всички останали причини са неистина. Всъщност ние сме очевидци на "Митинга на лъжата "- шествието на лъжата в центъра на София всеки четвъртък. Жалко за хората, които се подлъгват и не търсят сериозната обосновка, а просто имат вяра на едни опънати плакати ", разяснява Валери Симеонов.
Във връзка с митингите за спасяването на двете лъвчета Масуд и Терез вицепремирът съобщи, че очевидно публичният живот в последно време доста е олекнал, откакто се занимаваме с такива тематики и добави, че съгласно него не е работа на премира да се занимава с това. "Той, като виждам, на всички места е подготвен да откликне. Може би подобен му е манталитетът. За мен е унизително да се занимаваме с такива глупотевини от заран до вечер ", съобщи Валери Симеонов. "Този огромен човек има огромно, положително сърце, което желае да откликне на всеки, съгласно мен. Такъв му е темпераментът ", добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР