Малко хора знаят за това, но преди 50 години учен

...
Малко хора знаят за това, но преди 50 години учен
Коментари Харесай

Ето как да разберете имате ли проблем с щитовидната жлеза!

Малко хора знаят за това, само че преди 50 години академик Ото Барнс разкрил, че температурата на тялото е отличен знак за това по какъв начин работи щитовидната жлеза.

Има единствено едно предизвестие: Трябва да се мери температурата на тялото незабавно след пробуждане, още в леглото, написа Брадва.

Барнс отбелязва, че анормалната температура през нощта – първият знак на инфекциозен развой в щитовидната жлеза. Но в този момент всеки знае, че в случай че този орган от тялото ни не работи вярно, ще имаме доста проблеми!

Всичко, което ви би трябвало е термометър. Ето какво би трябвало да извършите:

Подгответе се по-добре по-рано, даже преди лягане. Живакът следва да е на равнище не по-високо от 35 градуса.Веднага откакто се разсъните, просто поставете термометъра под мишницата. Нека да остане там за по-дълго от нормално – 10 минути. Резултатът го запишете. Не забравяйте, че това вярно е наречено „ утринна базална температура “.

Нормалният диапазон е 36.5 ° C до 36,8 ° C.

Ето по какъв начин да се интерпретират резултатите:

Ако сте с температура – от 36,5 ° C до 36,8 ° C, значи, с щитовидната жлеза всичко е в ред. Ако температурата на сутринта под 36,5 ° C, имате хипотиреоидизъм. Това значи, че щитовидната жлеза не работи толкоз интензивно, колкото би трябвало. Може би това е повода да се появят признаците на хроничната отмалялост, меланхолия, постоянно страдате от настинки и проблеми с паметта и концентрацията. В множеството случаи може да се види и загуба на коса.

Ако температурата заран е над 36,8 ° C, имате хипертиреоидизъм. Това е, когато щитовидната жлеза работи над нормата. Най-вероятно, в организма има някакъв мощен инфекциозен развой. Т.е. не сте се лекували!Не забравяйте, че „ чистотата “ на резултатите от процедурата би трябвало да се повтори минимум три пъти в три разнообразни дни.

Ако през цялото това време резултатът не попада в „ естествените “ се повтаря, би трябвало да отидете за консултация с ендокринолог и да разследвате повода за проблемите.

И въпреки всичко.

Ако отклонението е малко, и нямате сили да отидете на доктор, се пробвайте да решите казуса.Основното, което в този случай – вярната диета. Трябва да взимате задоволително селен, витамин А, витамин В и магнезий. Всички тези минерали са от значително значение за естественото действие на щитовидната жлеза.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР