Малко хора знаят, че овалният сапфир на ръката на Кейт

...
Малко хора знаят, че овалният сапфир на ръката на Кейт
Коментари Харесай

Годежните пръстени на кралското семейство пазят любовни истории, които са по-ценни от диаманти

Малко хора знаят, че овалният сапфир на ръката на Кейт Мидълтън, херцогинята на Кеймбридж, е бил годежен пръстен на принцеса Даяна. Тя сама го е избрала от ювелирната къща Garrard. Принцесата обичала доста своя пръстен и даже след развода си с принц Чарлз го носела от време на време.

Вижте някои от годежните пръстени на кралското семейство през годините:

Дукът на Йорк подарява на лейди Елизабет Боус-Лайън (кралицата-майка) златен пръстен със сапфир и акценти от диаманти.
 Елизабет Боус-Лайън

Едуард VIII абдикира от трона, с цел да се ожени за американката Уолис, подарявайки и златен пръстен с 19.77 каратов емералд.

Принц Филип самичък измислил дизайна на годежния пръстен за кралица Елизабет II.Тя го носи и до през днешния ден дружно с халката си. Той съставлява елмаз, изрязан в квадратна форма, заобиколен от дребни диаманти и обкован с платина.
 кралица Елизабет
Принцеса Маргарет получава рубинен пръстен с форма на напъпил розов цвят, в чест на презимето на принцесата - Роуз.
 принцеса Маргарет
Принцеса Даяна сама избира годежния си пръстен. Принц Чарлз я води в бижутерия на Garrard и тя прави избора си. Това е огромен цейлонски сапфир, заобиколен от сет диаманти и бяло злато. Той е бил час от каталога на Garrard.
 принцеса Даяна
Даяна обичала доста своя пръстен и даже след развода си с принц Чарлз от време на време го носела. Години след гибелта й годежният пръстен засиява на ръката на Кейт Мидълтън. Принц Уилям и предлага брак с него. Някои хора не са били съгласни с избора му, защото пръстенът е принадлежал на жена с разтрогнат брак.
 г
През 1986 година Сара Фъргюсън получава от принц Андрю овално изрязан оранжев рубин – цвят, който се съчетава с косата и.

Принц Едуард подарява на Софи Рис Джоунс пръстен с объл елмаз, заобиколен от два по-малки с формата на сърце.

Годежният пръстен на Камила , дукесата на Корнуол, е завещан от кралицата-майка. Пръстенът е изискан в жанр Арт Деко. Това е един от най-големите годежни пръстени в кралското семейство, Смята се, че е и най-скъпият.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР