Малко хора знаят, че бутонът на таблото за нулиране на

...
Малко хора знаят, че бутонът на таблото за нулиране на
Коментари Харесай

Знаете ли кои са скритите функции на бутона за нулиране на ежедневния километраж?

Малко хора знаят, че бутонът на таблото за нулиране на ежедневния пробег може да се употребява освен за нулиране на пробега. В редица коли функционалността му е разширена. За какво още може да служи потреблението на този неосезаем бутон?

Бутонът, на който мнозина въобще не обръщат внимание, задейства режима за диагностика на таблото. И при доста коли прави допустима инспекцията на работата на всички системи и идентифицирането на разнообразни неточности, написа AutoMedia.bg. Това е така наречен сервизна функционалност, тъй че основният диагностик да може бързо да види казуса, без да свързва скенер или друго сервизно съоръжение.

Но даже и да не сте монтьор, не е мъчно да включите този режим сами. Просто задържате бутона натиснат и в това време включвате запалването. В резултат на това всички знаци на арматурното табло стартират да мигат. След това отпуснете бутона и незабавно го натиснете още веднъж. По този метод обособените сигнални знаци могат да стартират да мигат още веднъж (в взаимозависимост от съответния модел).

Например " нередовност на изпускателната система “. Това може да значи, че колата е имала проблеми с ламбда сонда.

Светеща ABS лампа ще ви каже, че електрониката също е коригирала някаква неточност. В един от датчиците може да е попаднала влага. Освен това на екрана, ситуиран сред циферблатите, се появяват числа. Това са кодове за неточности.

След това можете незабавно да отидете при експерт, като му кажете същите тези кодове или употребявате техническата документация или пък информация в интернет, с цел да дешифрирате информацията сами.

Не забравяйте и че с помощта на бутона за нулиране на километража постоянно се пресмята действителният разход на гориво. Освен това по съответен маршрут, като се вземат поради тапи, светофари и жанр на шофиране. За да извършите това, би трябвало когато заредите автомобила догоре, да нулирате километража и след несъмнено разстояние да видите какъв брой гориво за какъв брой километра е изразходвала вашата кола.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР