Малко хора у нас все още знаят какво е нутриционист,

...
Малко хора у нас все още знаят какво е нутриционист,
Коментари Харесай

Храни, които ще ви направят по-нервни

Малко хора у нас към момента знаят какво е нутриционист, защото тази специалност е напълно нова в международен мащаб, а у нас едвам навлиза. А е нужна и ще става все по-популярна в бъдеще.

Става въпрос за дипломиран експерт по вярно хранене, който има задълбочени знания както за храната и физиологията на индивида, по този начин и за останалите науки за предварителна защита на здравето. Казано напълно малко това е експерт по здравословно хранене.

Какви препоръки дават тези експерти за храните, кои от тях да заобикаляме, с цел да бъдем постоянно в положително въодушевление и кондиция?

Заключенията им са доста забавни и защото в основата им лежат научни познания, добре е да им се обърне нужното внимание. Вижте кои са храните, предизвикващи раздразнителност.

Алкално-киселинният баланс в организма е в основата на положителното въодушевление, на позитивното лъчение, на спокойствието или на техните антиподи - ненавист, гняв, раздразнителност. Различните храни и методът, по който са обработени, могат да влияят върху настроението и оттова идва съждението, че можем да съхраним нервната си система по най-прост метод - посредством храната.

Джънк фууд и стрес - доста хора са чували за тази връзка. Всички храни, спадащи към този вид, са нездравословни за нервната система поради метода, по който са приготвени. Колкото повече обработки търпи един артикул, толкоз повече той се отдалечава от естествената си природа. А оттова става непознат и на нашето тяло. Затова се стартира естествената храна, тя е най-близо до естеството на организма ни.

 нездравословните храни въздействат на нервите

Колбасите също принадлежат към нездравословните храни, които ще ви създадат нервни. Но за какво е по този начин? При тях вредата идва от консервантите в наличието им, които пречат на естествените функционалности на тялото. Консервантът Е250, прочут и като натриев нитрат, е канцерогенен и покачва равнищата на по този начин наречения неприятен хемоглобин, изземващ кислорода от тъканите, с което ги задушава.

Енергийните питиета са идната група от нездравословни хранителни артикули. Кофеинът, теоринът и гуараната в наличието им изострят нервната система и вкарват тялото в спиралата на напрежението. Силната дразнимост, която става непрекъсната, хаби нервите.

Силно обагрените бонбони с оцветители, както и близалките съдържат доста подобрители, отбелязвани с буквата Е. Субстанциите в тях вършат дребните мощно възбудими и нападателни и по тази причина се предлага да се дават на децата доста рядко.

Техен противовес са всички храни с нараснало наличие на магнезий, тъй като този детайл е пътят към спокойствието и хармонията.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР