Малко хора осъзнават, че прекомерното ограничение на приетите мазнини с

...
Малко хора осъзнават, че прекомерното ограничение на приетите мазнини с
Коментари Харесай

10 признака, че организма ти се нуждае от повече мазнини

Малко хора осъзнават, че несъразмерното ограничаване на признатите мазнини с храната може да се окаже сериозен здравословен проблем. Това е по този начин, тъй като мазнините имат неприятна известност и тези, които се пробват да се хранят здравословно, вършат всичко допустимо да ги отстраняват от менюто си.

Истината е, че неналичието на мазнини може да докара след себе си редица здравословни и даже прочувствени и психически проблеми. Диета, която изключва наличието на мазнини, не може да се назова уравновесена, по-трудно е да се остане на нея за дълго време и постоянно е нездравословна.

Има задоволително доказателства, че избягването на мазнините може да бъде нездравословно за здравето. Истината е, че телата ни се нуждаят от тях, с цел да действат вярно.

Вижте 10-те признака, че се нуждаете от повече мазнини в диетата си >>>>

Мазнините, от които имаме потребност, се разделят на два типа. Първият тип са ненаситените мазнини. Те са и най-често срещаните. Съдържат се в растителните масла, рибата, зехтина и лененото семе. Имат потвърден резултат при намаляването на рисковете от сърдечно-съдови болести и диабет вид 2. Полиненаситените мазнини и мононенаситените мазнини се причисляват към тази категория.

Омега-3 и омега-6 мастните киселини са подкатегория на полиненаситени мазнини и също могат да донесат редица изгоди за вярното действие на организма ни. Добри източници на омега-3 са мазната риба, постното месо, лененото семе, орехите. Омега-6 се съдържа в слънчогледа, сусама, орехите и други.

Вторият тип мазнини са наситените мазнини. Те нормално се срещат в продуктите от скотски генезис – месо, яйца (само в жълтъците), масло, млечни артикули. Умерените количества могат да спомогнат за поддържането на така наречен, “добър “ холестерол и спомагат за възприятието на задоволеност след хранене.

 храна Thinkstock

Също по този начин въздействат удобно при салдото на значими хормони, изключително при мъжете. Наситените мазнини от посочените източници са от сериозна изгода и за по-добрата стимулация на производството на хормона тестеостерон.

Липсата на задоволително мазнини в диета или хранителен режим, може да е сериозна причина за редица проблеми от здравно естество.

Вижте 10-те признака, че се нуждаете от повече мазнини в диетата си >>>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР