Малко германско селце се подготвя да стане новият географски център

...
Малко германско селце се подготвя да стане новият географски център
Коментари Харесай

Германското селце Гадхайм се превръща в новия географски център на ЕС след Брекзит

Малко немско селце се приготвя да стане новият географски център на Европейски Съюз, осведоми ДПА.

След като Англия напусне Европейския съюз в петък в среднощ, 31 януари (23,00 часа по Гринуич), селцето Гадхайм, с население от към 80 поданици, в южната немска провинция Бавария ще получи нов специфичен статут.

Точните координати са 9 градуса, 45 минути, 7 секунди източна широчина (9º 54 " 07 " E) и 49 градуса, 50 минути, 35 секунди северна широчина (49º 50 " 35 " N), съгласно Националния географски институт на Франция, който е пресметнал географския център на Европейски Съюз.

Промяната на централната точка обаче е дребна. Преди центърът на Общността беше в селцето Вестернгрунд, което е малко като Гадхайм. Вестернгрунд е в Долна Франкония, провинция Бавария.

Гадхайм от дълго време се приготвя за новата си еднаквост след Брекзит. Знамето на Европейски Съюз е издигнато в селцето преди месец.

През 2017 година жителите на селцето разгласиха язвителен клип в YouTube, в който те промотират Гадхайм като бъдещия център на активността на Европейски Съюз. Те приканват Шотландия да не организира втори референдум за самостоятелност, с цел да останат в Европейски Съюз, защото селцето ще изгуби специфичния си статут. Жителите се майтапят, че имат пространство да одобряват доста интернационалните капиталови банки, които ще изоставен Лондон и да реалокират централите си в новия център на Европейски Съюз. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР