Малко германско селце се готви да стане новият географски център

...
Малко германско селце се готви да стане новият географски център
Коментари Харесай

Това ще е новият географски център на Европейския съюз

Малко немско селце се готви да стане новият географски център на Евросъюза, предадоха международните организации. Малкото баварско селце Гадхайм ще придобие новия си статут, откакто в среднощ в петък, 31 януари, излизането на Англия от съюза стане факт.

За към 80-те поданици на селцето, намиращо се в баварския район Долна Франкония, вълнението от това, че ще се трансформира в новия географски център на Европейски Съюз, обаче леко се е изпарило.

Причината за това е дълго траялия развой на раздялата сред Брюксел и Лондон.

Въпреки всичко в среднощ в петък то най-сетне ще се снабди с новия си специфичен статут. Точните координати на селцето съгласно Националния географски институт на Франция, който пресмята географския център на Европейски Съюз, са 9 градуса, 54 минути, 7 секунди източна дължина и 49 градуса, 50 минути, 35 секунди северна широчина.

Гадхайм от дълго време се готви за новия си статут след Брекзит, а преди няколко месеца в селцето издигнали знамето на съюза.

През 2017 година жителите му качили сатирично видео в Ютюб, в което популяризират селото си като предстоящ център на евроактивност.

В клипчето те даже приканват Шотландия да не провежда втори референдум за самостоятелност, с цел да не остава в Европейски Съюз, защото това щяло да лиши Гадхайм от специфичния му статут. Във видеото жителите на Гадхайм също по този начин се майтапят, че в отдалеченото селце има задоволително място, с цел да одобри доста от интернационалните капиталови банки, които щели да "напуснат Лондон и да трансферират централите си в новия център на Европейски Съюз ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР