Малко дете пострада след инцидент в парка. Майката разказва, че

...
Малко дете пострада след инцидент в парка. Майката разказва, че
Коментари Харесай

Мъж с е-тротинетка блъсна дете в парк. Там ли му е мястото?

Малко дете пострада след случай в парка. Майката споделя, че до момента в който била с дъщеричката си на площадка „ Козяк “ в столичния квартал „ Хладилника “, мъж с електрическа тротинетка блъска момичето.

Детето получава охлузвания по лицето, а майката споделя, че за благополучие не се е стигнало до по-сериозни контузии. Жената се чуди къде е безвредно да заведе детето си, откакто водачите на е-тротинетките се движат в парковете измежду децата.

„ Здравейте, пиша този пост с вярата, че няма да има други пострадали. Вчера до момента в който дъщеричката ми си караше тротинетка В ПАРКА я блъсна електрическа тротинетка! Слава богу се “разминахме ” единствено с цицина и охлузванията на фотографията, можеше да е доста по ужасно заради бързината, с която караше господина. Искам да попитам господин Konstantin Pavlov и господин Димитър Божилов до по кое време ще не престават да карат, в парковете с такава скорост, колела и тротинетки?? Къде би трябвало да разходим децата си, с цел да са в сигурност? Кога ще стартира да има санкции за тази безнаказаност??? Какво би трябвало да предприемем като родители, с цел да предпазим децата си от сходни произшествия??? Благодаря за отговора и се пазете!, “ написа майката.



След множеството мнения и препоръки, отправени към дамата, тя реши да показа какво умозаключение си е извадила.

„ Поста е написан за да се промени очевидно рискова обстановка. От мненията, тук и в други групи, научих следното:

1. Майките да си връзват децата, с цел да не изкачат по този начин свободно по алеите в парковете

2. Майките да внимават и 24/7 да не отлепят очи от децата си, в никакъв случай да не си поглеждат телефоните ( даже когато звънят)

3. Майките да поставят каски на децата си, няма значение дали са с колело, тротинетка или просто на разходка

4.Майките да привикват, децата падат,нормално е.

5. Майките да научат децата си да се оглеждат, даже когато стоят на едно място.

6.Майките да не пречат на хората с колела, да им вършат път и да им се покланят ( по възможност)

7.Майките да научат закона за МПС, закона за придвижване по пътищата, във всички страни членки на Европейски Съюз, с цел да могат съответно да реагират при произшествия с колела, тротинетки, кънки, ролери, скейтбордове, баланс байкове и други …

8. Майките в никакъв случай, за нищо на света, да не сядат на скамейка и да оставят децата си да играят сами с другите деца!

Промяната стартира от самите нас.

Благодаря на всички и със здраве! "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР