Малко бяло щъркелче, открито в безпомощно състояние, беше спасено благодарение

...
Малко бяло щъркелче, открито в безпомощно състояние, беше спасено благодарение
Коментари Харесай

Спасиха малко бяло щъркелче, паднало от гнездото си

Малко бяло щъркелче, намерено в безпомощно положение, беше избавено с помощта на сигнал от жител и бързата реакция на чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив.

В събота локални хора забелязали птицата, паднала наоколо до щъркелово гнездо в кв. „ Точиларци “ на гр. Съединение и незабавно алармирали за това посредством тел. 112.
Заради наднормено тегло: Лъвовете в разградския зоопарк минаха на диета За да усъвършенства физическата си интензивност и форма, лъвът Любо ще има и треньор от Фондация „ Четири лапи “
Експерт на пловдивската екоинспекция приюти пернатото бебе в дома си и го обгрижваше в продължение на две денонощия през почивните дни. Днес то беше изпратено за лекуване в Спасителния център за диви животни на Сдружение с нестопанска цел „ Зелени Балкани “ в Стара Загора.

Там то ще бъде прегледано и за него ще се положат нужните грижи по развъждането му, а след укрепването му ще бъде върнато в природата на мястото на намиране или на уместно място наоколо до него.
Столичният зоопарк отвори порти: Белият бенгалски тигър се трансформира в атракция Посетителите би трябвало да съблюдават отдалеченост, да носят маска и да не се допират до клетките и парапетите
Белият щъркел (Ciconia ciconia) e предпазен тип. Лице, което откри образец в безпомощно положение, е длъжно да уведоми най-близката Регионална инспекция за опазване на околната среда, държавно горско или държавно ловно стопанство в период до три дни.

Законът не разрешава улавянето, унищожаването или обезпокояването на екзеплярите, а нарушителите подлежат на глоба в размер от 100 до 5 000 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР