Малкият самолет е прихванат малко преди 18 ч. вчера. Установено

...
Малкият самолет е прихванат малко преди 18 ч. вчера. Установено
Коментари Харесай

Скандалът със самолета-калпазанин: Какво се знае до момента?

Малкият аероплан е прихванат малко преди 18 ч. през вчерашния ден. Установено е, че самолетът не е имал полетен проект и е бил без включен код на транспондера. Самолетът е съпроводен до летище Бохот край Плевен. На земята е открита самоличността на водача - Валери Илиев.

“Нямам визия за какво бях прихванат. При осъществяване на учебно-тренировъчен полет през вчерашния ден към 16.00 ч. заради механически проблеми в радиостанцията се качих на самолета, с цел да го тествам. Не съм ходил до Свищов, а изпълних задача на към 20 км от летището в Бохот, след което бях прихванат от аероплан на Военновъздушни сили ", описа в ефира на NOVA NEWS Илиев.

Самият притежател на летище Бохот дефинира обстановката с дребния аероплан като “комична”. Пред bTV той уточни, че самолетът е образователен и се е движил по предписание на тази височина, без да е задължен да включва въпросният транспондер. По думите на притежателя на летище Бохот самолетът е законно регистриран и не е с подправени номера.

Според Валери Илиев казусът се преекспонира, тъй като обстановката е сензитивна след случая със самолета извършител от началото на юни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР