"Малкият принц" ще прозвучи на 21 езика, включително на персийски,

...
"Малкият принц" ще прозвучи на 21 езика, включително на персийски,
Коментари Харесай

Малкият принц звучи на 21 езика в Пловдив

"Малкият принц " ще прозвучи на 21 езика, в това число на персийски, арабски, пенджаби и пущу, на празник във връзка 21 февруари в регионалната администрация. Това е датата, на която се отбелязва Международният ден на майчиния език. По самодейност на Българо-турски книжовен клуб ще се организира празник с многоезична културно-музикална стратегия, в която ще вземат присъединяване представители на другите общности в града и задгранични студенти от пловдивски висши учебни заведения. 

Те ще прочетат фрагмент от романа-приказка на Екзюпери, оповестен за първи път преди 75 години. Прочутото произведение е преведено на 210 езика, по тази причина уредниците избират точно него. Събитието е под патронажа на Областиня шеф Здравко Димитров и на Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани.

"Хората имат разнообразни звезди. За тези, които пътуват, звездите са водачи. За други са единствено дребни светлинки " - този фрагмент публиката ще чуе на първо време на български, а по-късно на още 20 езика, измежду които китайски и молдовски.

Идеята на празника е да подчертае заслужената роля на всички езици в построяването на културната еднаквост и творчество. Участниците ще показват обичайни за своята страна музика и танци. Събитието, което ще започва на 21 февруари в 18 часа, е подкрепено и от Клуба на Консулите в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР