малкият православен параклис, изграден в двора на МБАЛ Св. Анна“

...
малкият православен параклис, изграден в двора на МБАЛ Св. Анна“
Коментари Харесай

Осветиха параклиса в МБАЛ Св. Анна, градят храм и в двора на АГ-болницата

 дребният православен параклис, построен в двора на МБАЛ " Св. Анна “ във Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Митрополитът разкри, че следва построяването на православен храм в двора на АГ болница, напредва с бързи темпове и новата черква в двора на Морско учебно заведение. 

" Важно е да има тук подобен дребен молитвен дом. Това е напълно деяние на управлението на болничното заведение. Похвално е, че го има разбирането, че за лечението на един човек, който има своето заболяване, има значение неговата религия и духовната му жизненост. И това е един от критериите за сполучливото лекуване на индивида. И пространствената непосредственост на храма, на параклиса, с болничното заведение е нещо извънредно значимо “, сподели при откриването митрополит Йоан.

Параклисът е построен напълно със средства на болничното заведение. Според варненският митрополит обаче би трябвало да се провежда времеви график, съгласно който храмът да посреща желаещите да се помолят и да бъде назначен специфичен човек, който да се грижи за опазването на параклиса.

Малкият параклис е по гръцки модел, съставлява подготвена структура, каквито се създават главно в Солун, Гърция. Вътре има три икони – храмова икона и Господски Богородичен облик, малко предмети и утвар, обезпечени от Варненската и Великопреславска митрополия. 

Освещаването на параклиса в болница " Св. Анна “ беше осъществено точно на празника, в който Православната черква празнува чудотворната икона на Пресвета Богородица   " Достойно ест " и отбелязването на паметта на Св. Лука Кримски, който е лекар-светец. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР