Малкият коалиционен съвет днес е обсъждал оставката на Красимир Каракачанов,

...
Малкият коалиционен съвет днес е обсъждал оставката на Красимир Каракачанов,
Коментари Харесай

Малката коалиция не е обсъждала оставка на Красимир Каракачанов

Малкият съдружен съвет през днешния ден е обсъждал оставката на Красимир Каракачанов, само че тя все още не е настояща. Това сподели зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и народен представител от „ Обединените патриоти” Искрен Веселинов , който е взел участие в съвещанието.
„ С това стартира съвещанието – господин Сидеров изясни своето виждане, че това за него е ход да се резервира водачът на Вътрешна македонска революционна организация от офанзивите, които постоянно са голословни, като опитът да се залепи прокурорското следствие в Агенцията за българите в чужбина към Каракачанов и към Вътрешна македонска революционна организация съответно. Той споделя по-добре да бъде на позиция, на която може да прави политика без да е нападнат.
Дадохме контрадоводът, че в противен случай, когато един министър е извънредно ефикасен, когато има висока социална поддръжка и най-важното – заел се е с една задача да увеличи боеспособността на българската войска и да върне нейния авторитет, неуместно е да го изтеглим, единствено тъй като бива нападан. Нормално е, ще има завистници, ще има офанзиви, само че въпросът е да се водим към крайната цел”, изясни депутатът пред bTV.
Той сподели, че най-голямото достижение на обединените патриоти е, че за първи път са в ръководството и дават градивни решения на ред проблеми.
" Тихо и редовно нашите министри и представители в Изпълнителната власт работят и то много дейно.
Редно е да стартираме да излизаме с общи начинания като това за старите коли и това ще увеличи повече имиджа на патриотичните обединения, в сравнение с изтеглянето на патриотичните представители от Изпълнителната власт ".
Ще има вицепремиер на мястото на Валери Симеонов и редно НФСБ да създадат такова предложение, което да покаже тяхната съпричастност към ръководството, съобщи той: „ Ние считаме, че е редно, както е подписано в нашето съглашение, всяка от партиите да е показана в държавното управление “.
Според него Симеонов ще се върне в Народното събрание като народен представител.
„ Мисля, че Валери Симеонов ще се върне в Народното събрание, защото в края на краищата е получил този мандат от жителите, няма нищо чудно, това е процедура и той ще бъде един от депутатите, които ще имат своя принос за повишението качеството на работата на Народното събрание.
„ Може би главното от днешното съвещание е, че тонът много се промени. Фактът, че се приказва лице в лице е много окуражаващ, защото огромна част от недоразуменията и от недоизказаните неща се доизказаха “, добави Веселинов.
„ Гледаме на митингите като на действителни проблеми, които се извеждат от хората и които ние като политици би трябвало да решаваме. Няма измислени проблеми, различен е въпросът дали посредством митингите те ще се решат, или в противен случай. Ние считаме, че би трябвало да бъде чут гласът на протестиращите хора и че тези претенции, които са обективни и учредени, би трябвало да намерят своето обикновено решение посредством политическите средства “, изясни депутатът от Вътрешна македонска революционна организация.
Във връзка с налога върху старите коли Искрен Веселинов сподели, че обединени патриоти са имали много изявления не в поддръжка на налога:
„ Ние имахме оферти, и то много по отношение на колите с газови уредби, които нямат никаква бонификация и са безусловно чисти, за хибридните мотори. Самата канара, по която се полза, беше подложена на критика мощно от наши депутати. И тематиката съгласно нас ще бъде сложена, даже ние сме подготвени да я сложим още веднъж на спор, тъй като е елементарно да кажеш „ Да, това са 10 или 15 лв. от джоба на жителя, не са доста като тотална сума “, само че като %, когато приказваш за 30 или 40 % нарастване на един налог, явно това е прекалено много и би следвало страната да не приема такива внезапни придвижвания “.
Относно ветото на президента Румен Радев, Искрен Веселинов съобщи, че администрацията на президента не си е свършила работата. Смятаме, че би трябвало да има екологичен бонус или екологичен минус. Новите коли, с помощта на екологичните си характерности ще заплащат доста по-малко, в сравнение с са плащали до момента, само че за нас е доста незаслужено това, което желаеме да обложим като нарастване, като % на нарастване старите коли.
Той разясни, че ще предложат разнообразни разновидности на ГЕРБ за налога на старите коли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР