Малкият и не много известен гръцки остров Тилос е на

...
Малкият и не много известен гръцки остров Тилос е на
Коментари Харесай

Остров Тилос в Гърция – един истински “зелен остров

Малкият и не доста прочут гръцки остров Тилос е на път да се трансформира в един същински " зелен " - по днешни стандарти, остров, който се зарежда напълно от възобновими запаси.

Тилос е непосредственост до континентална Турция и на него целогодишно живеят към 500 души. През летния сезон там гъмжи от туристи, привлечени от девствената природа и липса на застрояване.



Преди електричеството е достигало до Тилос чрез подводен кабел, приближаващ от електроцентралата на остров Кос, който се намира на към 70 километра от Тилос.

От известно време обаче на островът се развиват съществени уреди за стабилно произвеждане на електрическа енергия и напълно скоро Тилос ще бъде захранван напълно от вятър и слънце, написа Adventure.

 Снимка 384462

Островът е оборудван с вятърна турбина с мощ от 800kW, фотоволтаични панели от 160kW и огромни акумулатори с потенциал от 2.4MWh.

Проектът е осъществен с поддръжката на Европейския съюз, а програмата се имплементира и на други затънтени места в Германия, Франция, Испания и Португалия.

Дано стигне и до нас.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР