Малкият градец Симитли пак постави прокуратурата пред труден казус –

...
Малкият градец Симитли пак постави прокуратурата пред труден казус –
Коментари Харесай

След сбиване в Симитли разследващите пак са "между закона и морала"

Малкият градец Симитли отново сложи прокуратурата пред сложен проблем – законът ли е нарушен или моралът.

Случката е почтена за сага: минути след настъпването на Новата година се сбили кметът Апостол Апостолов, синът му – народен представител от ГЕРБ и футболен рефер Стефан Апостолов, и тогавашният бизнес сътрудник на ГЕРБ в градежа на автомагистрали – Методи Бачев.

Пред разнообразни медии забърканите в всеобщия пердах описаха

радикално противоположни версии, като всеки упрекна другия, че почнал пръв

Бизнесменът, който хвърлял пиратки от личното си заведение на площада, разгласи, че кметът нападнал него и детето му, като разрушил бутилка с шампанско в парапет и по знамение не ги ранил.

Кметът съобщи, че не е нападал никого, а компанията принудила с пиратките си играещите хоро на площада да се реалокират. Той отишъл да ги поздрави, а те почнали да гърмят и по него. Попитал ги за какво вършат нелепости и те го нападнали.

На излъчен от Би Ти Ви видео запис се вижда по какъв начин човек доближава към заведението и хвърля бутилка. След това две групи хора стартират да се блъскат и да си раздават юмруци. В кадър се виждат и Бачев, и депутатът от ГЕРБ, и кметът. Участници в багра към този момент оповестиха, че са си извадили здравно.

Свидетели описват, че празнуващата компания изплашила жителите на площада с гърмежите си, а кметът плиснал шампанско по нея и хвърлил бутилката. Бачев твърди, че са изкъртени предните зъби на диджея му, който се опитал да разтървава биещите си.



Сайтът " Струма ", който следи района под лупа, цитира началника на районната прокуратура в Благоевград: " Сбиване не е имало, имало е боричкане, само че няма удари, никой не е падал, нито е потърпевш. Няма телесни повреди,

в случай че на някой са му паднали зъбите, то не е станало там

Затова не сме образували досъдебно произвеждане, а инспекция. "

Днес Би Ти Ви цитира прокуратурата, че още не е подготвена със умозаключение кой е отговорен и има ли осъществено закононарушение.

В Министерство на вътрешните работи също стъпват на пръсти – там са получени шест тъжби, като проверяващите служители на реда също още проверявали случая и издирвали очевидци, заяви Българска национална телевизия.

Разследващите внимават изключително, с цел да не се повторят грешката си от лятото на 2016 година Тогава Бачев, прочут като Тото, се озова в ареста след публикуван в обществените мрежи видеоклип, на който се вижда по какъв начин прави нецензурни мнения по адрес на премиера Бойко Борисов и на кмета на Симитли, на обществено място и във очевидно нетрезво положение. (Днес Бачев гордо съобщи по Би Ти Ви, че тогава не е нарушил закона, а единствено морала, за което се извинявал с три години забавяне на Бойко Борисов.)

Задържан беше и притежател на уебсайт, който разгласява видео от случката.

Арестите се оказаха гаф, защото прокуратурата не откри легален мотив

за формиране на досъдебно произвеждане и арестуваните бързо бяха освободени. Случката обаче струваше оставката на шефа на полицията в Благоевград – той беше заставен да я подаде поради " превишени пълномощия и непремерени дейности по отношение на жители ".

Мнозина несъмнено са не запомнили и обстоятелството, че отново през 2016 година спецпрокуратурата разгласи, че е иззела 1 млн. евро при обиск в " Агромах ", тогава ръководена от Бачев, и че проверява други компании, свързани с въпросната компания, за укриване на налози. Самият Бачев тогава се снабди с обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения, заяви говорителката на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Заради багра в Симитли и споменаването на Бачев като някогашен началник на " Агромах " от управлението на компанията, която към този момент се назовава

" Грома холд ", се разграничиха и означиха, че към този момент 4 години той не е част от нея.

Дружеството брани репутацията си – то ще строи в партньорство със словашка компания правата от автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле за 599 млн. лева с Данък добавена стойност.

От партия ГЕРБ се дистанцираха от случая, макар че става дума за присъединяване на неин народен представител. Няма коментар и от водача й Бойко Борисов, на единствената му обществена изява през последните два дни – посещаване на Духовната академия в София, публицисти не бяха поканени. Той избегна мнения по същия метод и при предходния скандал в Симитли. За разлика от него, преди три години кметът Апостолов (спечелил през октомври 2019 година локалните избори като единствен претендент от " Партията на Зелените " ) се принуди да отхвърля, че има интимна връзка с премиера.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР