Малкият бизнес в Пьонгчанг е една от най-големите жертви на

...
Малкият бизнес в Пьонгчанг е една от най-големите жертви на
Коментари Харесай

Малкият бизнес в Пьонгчанг се вдигна на протест

Малкият бизнес в Пьонгчанг е една от най-големите жертви на Олимпийските игри в Република Корея, тъй като пистите за сноуборд и ски за туристи са затворени от месец януари насам, оплакаха се бизнесмени. Бизнесмените показаха недоволството си с банер, който посреща гостите на надпреварите по сноуборд с техния максимален проблем.

" ПьонГчанг 2018 ни убива! Искаме си правото да живеем ", гласи банерът, написан и на британски, и на корейски. Вторият сходен банер пък безусловно е опаковал затворените магазини за ски, ситуирани по пътя към олимпийския парк и спортните уреди. Те не работят от 22 януари насам, когато започнаха да идват спортисти и посетители на Олимпиадата. От това най-вече пострадаха бизнесмените, предлагащи ски и сноуборд чартърен, тъй като пистите и планината като цяло няма да бъдат отворени за всеобщ туризъм до началото на идващия зимен сезон.

" Дори и да държа магазина отворен, няма по какъв начин да имам клиенти. Целият бизнес е просто спрян. Правителството и уредниците на Олимпийските игри трябваше да измислят някакъв метод да ни компенсират още преди началото на игрите, само че това не се случи ", сподели Сан-бом Бе, който държи магазин за ски чартърен в Пьонгчанг от седем години насам, съобщи Българска телеграфна агенция. Освен че дребният бизнес претърпя доста тежък удар и пропусна съвсем цялостен сезон, доста елементарни чиновници останаха безработни по време на другояче доходоносната зима в Пьонгчанг. Собствениците на затворените магазини показват всеки ден недоволството си, протестирайки край палатка пред олимпийския парк, само че апелите им остават напразни.

" Искаме да беседваме с уредниците, държавното управление и спортното министерство, само че те не ни обръщат внимание. Трябваше да има разговор сред двете страни, с цел да изслушаме концепциите им, само че досега няма подобен. Ситуацията трябваше да бъде позволена преди началото на Олимпиадата и ние трябваше да получим обезщетения ", добави Бе. Някои от предприемачите взеха решение да създадат всичко по силите си, с цел да не понесат тотални загуби. Те сътвориха така наречен " зони за храна ", в които оферират гореща чорба и бургери за почитатели и представители на медиите. Джае-йонг Лим е един от тези бизнесмени, които изкараха ските от магазините и ги подредиха към масите, с цел да има място за храна и уреди.

" Заради задграничните туристи някои притежатели на заведения за хранене и хотели получиха финансова помощ от държавното управление. В взаимозависимост от бизнеса, някои получиха милиони вона, други - десетки милиони вона. Нас ни не помниха. Чужденците просто не посещават нашите магазинчета ", съобщи Лим, който въпреки всичко е съумял да притегли няколко непрекъснати клиенти. " Жалко е ", сподели един от неговите посетители Брайън Уолкър, чиято другарка е в американската делегация. " Планирах да карам ски, когато няма надпревари, само че всичко е затворено. Тъжна панорама ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР