Малките пациенти на детското отделение в МБАЛ Централ Хоспитал Пловдив

...
Малките пациенти на детското отделение в МБАЛ Централ Хоспитал Пловдив
Коментари Харесай

Баскетболисти от Академик Бултекс 99 зарадваха малките пациенти на Централ Хоспитал

Малките пациенти на детското поделение в МБАЛ " Централ Хоспитал " Пловдив бяха сюрпризирани от баскетболистите на Академик Бултекс 99.

За Световния ден на доброволеца, който се отбелязва от 1985 година на 5 декември, когато Православната черква уважава Свети Сава Освещени, Тенчо Тенчев, Мартин Сотиров, Венелин Христов и Василие Кнежевич от Черна гора и Уил Пери от Съединени американски щати, водени от спортния шеф на клуба Тина Димитрова, гостуваха на лечебното звено. Най-напред поговориха с децата какъв брой е потребно да се спортува, по-късно им описаха за баскетбола и се похвалиха с последната си победа над отбора на Влазня (Албания) предната вечер. Малчуганите споделиха, че доста обичат да играят, а 8-годишните Божидара и Петя споделиха, че интензивно упражняват гимнастика.
 Срещата продължи с четене на стихчета - на първо време децата бяха слушатели, само че по-късно самите те уважиха на батковците. Завеждащият доктор Александър Ангелов знаеше наизуст всички и пригласяше, с което изненада освен гостите, само че и личния състав. 4-годишният Дани ги шашна със знанията си по британски език - събра храброст и влезе в разговор с американеца Уил. На финала доброволците подариха на дребните пациенти шоколадови яйца с играчки и ги почерпиха с красива пита.
 " Заповядайте още веднъж! Много сте занимателни, толкоз е прелестно с вас ", поканиха баскетболистите от отделението. Момчетата пожелаха на децата скорошно излекуване, с цел да посрещнат здрави Дядо Коледа и дадоха обещание да запазят традицията и да ги посещават постоянно и през новата 2020 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР