Малките, леки и сравнително евтини оръжия камикадзе, които са ефективно

...
Малките, леки и сравнително евтини оръжия камикадзе, които са ефективно
Коментари Харесай

Байдън дава на Украйна смъртоносни дронове ”камикадзе” Switchblade /видео/

Малките, леки и относително евтини оръжия " камикадзе ", които са дейно отдалечено ръководени бомби, се оферират в две версии, които са проектирани за извеждане от строя на танкове или артилерийски позиции. Те са проектирани от основаната във Вашингтон AeroVironment и ще бъдат част от голям пакет от военна помощ, утвърден за Украйна от Байдън, който президентът би трябвало да разиска в сряда.

Най-мощният от двата Switchblade, Switchblade 600, тежи 25 кг и може да виси над задачата 40 минути, преди да се стрелне надолу със скорост от 115 благи в час, пробивайки бронята и унищожавайки танка изцяло. По-леката Switchblade 300 е предопределена да убива хора навън и пасажери в транспортно средство.

Той тежи единствено 2,5 кг, само че може да пътува шест благи, да виси за 15 минути над задачата и по-късно да се гмурка към нея със 100 благи в час. И двата Switchblades са проектирани да бъдат елементарно портативни, слагат се в раница и се изстрелват от тръба, сглобявана единствено за 10 минути.

Те са определени поради тяхната лекост на потребление и тъй като бъдещите оператори се нуждаят от доста малко образование преди приложимост. Те също по този начин са рентабилни: Switchblade 300 коства единствено 6 хиляди $.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР