Малките кабелни оператори от Югозападна България (Кюстендилска и Дупнишка област)

...
Малките кабелни оператори от Югозападна България (Кюстендилска и Дупнишка област)
Коментари Харесай

Кабелни оператори не знаят в какво ги обвиняват

Малките кабелни оператори от Югозападна България (Кюстендилска и Дупнишка област) упорстват прокуратурата и ГДБОП да се самосезират, с цел да видят по какъв начин се популяризират малките екрани в дребните обитаеми места . Изводът, който те вършат от осъществените акции на ГДБОП е, че няма институционална воля за решение на огромните проблеми .

На конференция в Българска телеграфна агенция шефът на " Кабел Сат Запад " Вилимир Алтънов уточни, че все още при кабелните оператори от Югозападна България нямат постъпил констативен протокол за осъществени нарушавания от осъществените акции на ГДБОП . Освен това кабелните оператори не разполагат с описи на конфискуваната техника, а пък когато има бъде върната, тя към този момент ще бъде механически унищожена и морално остаряла .

Той регистрира, че загубите на " Кабел Сат Запад " от акциите на ГДБОП са за над 1 млн. лева Те се надяват благодарение на главните снабдители на наличие и на другите кабелни оператори от страната да продължат напред.

" За нас е значимо да има конкуренция, а не монопол ", съобщи от своя страна Марин Чукарски, шеф на " Кабел Сат Запад ". Той добави, че всички мрежи са законни със съответните документи, като регистрира, че след акцията на ГДБОП клиентите на малкия екран са много по-малко .

По думите на Чукарски не му се желае да има вяра, че някой от огромните телекоми може да стои зад акцията на ГДБОП.
 Спрените кабелни оператори упрекнаха Явор Колев от ГДБОП в неистини
Спрените кабелни оператори упрекнаха Явор Колев от ГДБОП в неистини

Не по този метод се печелел престиж пред жителите

Кабелните оператори недоволстват, че неналичието на синхрон в ограниченията за надзор, ги прави следени по Закона за Министерство на вътрешните работи, вместо да бъдат следени като кабелни оператори. Според тях са нарушени и три европейски наставления в региона на телекомуникациите и са нарушени законодателни, регулаторни и пазарни практики в обособените сфери .

По думите на Алтънов хвърлените обвинявания против дребните кабелни оператори, че са сдружения пирати не дават отговор на истината. Те почитат безпределно труда на всички участници и създатели на телевизионни мрежи и в никакъв случай не са разрешавали да търсят и да дават некачествени услуги.

Алтънов недоумява по какъв начин като са под непрестанен надзор от КРС, Национална агенция за приходите, Съвет за електронни медии и Министерство на културата могат да бъдат сдружения пирати . Той уточни, че директното влизане на ГДБОП и Жандармерия е чиста проба продукция с отрицателни последствия в редица посоки.

Малките кабелни оператори са набедени за отговорни, само че не знаят защо са отговорни. Те обаче са безапелационни, че са излъчвали такива стратегии, за които са имали позволение. Освен това упорстват да има и ценова равнопоставеност при телевизионното наличие.
 Спрените кабелни оператори упрекнаха Явор Колев от ГДБОП в неистини
Спрените кабелни оператори упрекнаха Явор Колев от ГДБОП в неистини

Не по този метод се печелел престиж пред жителите

Припомняме, на 13 юни ГДБОП влезе в офиси на кабелния оператор " Кабел Сат Запад " в Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев. При акцията бяха обискирани офиси на пет снабдители на интернет и кабелна телевизия, както и беше отнета техника. Според Националното съдружие на кабелните оператори " Клуб 2000 " това е довело до финансови загуби за компаниите и са нанесени материални вреди върху офисите.

Вследствие на акцията огромна част от жителите на Гоце Делчев останаха без телевизия и интернет, което провокира митинг в града. Такива недоволства имаше и в други градове по страната.

В писмо до медиите операторите осведомят, че интервенцията на ГДБОП е целяла очистване на съперници и почистване на пазари, употребявайки държавни органи и структури.

Кабелните оператори се заканват да заведат каузи против страната в Съда в Страсбург, както и упорстват началникът на бранш " Киберсигурност " в ГДБОП Явор Колев да подаде оставка, а също и да сервира обществено опрощение за неудобството на жителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР