Малките деца, особено бебетата са наистина чувствителни и затова трябва

...
Малките деца, особено бебетата са наистина чувствителни и затова трябва
Коментари Харесай

Майка предупреждава всички: „За нищо на света не давайте това лекарство на децата си-моето дете го няма вече“


Малките деца, изключително бебетата са в действителност чувствителни и по тази причина би трябвало да се грижим доста деликатно за тях, до момента в който ги лекуваме. Една майка научи това по сложния метод, по тази причина реши да предизвести всички родители, да не вършат същата неточност, заради която тя изгубила своето двегодишно дете, написа zajenata.bg.

Всъщност, когато се върнала от работа, забелязала, че детето кашля и е с висока температура. Решила да му разтрие гърдите с лекарство, което тя и брачният партньор й от години употребявали за усмиряване на тези признаци.

Сторила това, оставила детето да спи, а по-късно заспала и тя. Когато се събудила сутринта, видяла, че детето не диша. Веднага го занесла на доктор, само че към този момент било късно.

След като разбрали, какво се е случило, лекарите й обяснили, че мехлемът, който майката нанесла на гърдите на бебето, провокира нараснала секреция на слуз с цели 60% и блокира дихателните пътища.

Лекарството съдържало камфор и категорично пишело да не се мажат дребни деца с него, само че тя не е прочела. Експертите споделят, че децата са по-чувствителни от възрастните, тяхното тяло не може да издържи на това, което е напълно обикновено при възрастните хора.

Затова родители, внимавайте с медикаментите, които давате на детето, тъй като би трябвало да бъдат съобразени с възрастта и само да бъдат презаписани и дозирани от доктор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР