Малките деца, които използват дълго време електронни устройства с тъчскрийн,

...
Малките деца, които използват дълго време електронни устройства с тъчскрийн,
Коментари Харесай

Електронните устройства водят до проблеми с вниманието при децата

Малките деца, които употребяват дълго време електронни устройства с тъчскрийн, задържат вниманието си за по-кратко и се разсейват по-лесно, откри проучване, представено от електронното издание на "Дейли мейл ".

Британски специалисти използваха техника за следене на погледа и откриха, че дребните деца, които прекарват дълго време със смарт телефони и таблети в ръце, по-бързо отместват взор към други обекти, когато им се появят в полезрението. Освен това те по-трудно съумяват да не се разсейват спрямо връстниците си, които не употребяват такива устройства, открил опитът.

Неотдавна проучване откри, че 63 на 100 от децата на възраст сред три и четири години са употребявали таблет в дома си през 2019 година През 2013 година този индикатор е бил 28 на 100, добавя Българска телеграфна агенция.

"Използването на смарт телефони и таблети от бебета и дребни деца се усили бързо през последните години ", сподели създателят на изследването проф. Тим Смит от Центъра за мозъка и когнитивното развиване Бъркбек в университета на Лондон. Резултатите от проучването са оповестени в сп. "Сайънтифик рипортс ".

"Първите няколко години са основни, с цел да се научи детето да управлява вниманието си и да подценява разсейващи фактори, а тези ранни умения са значими за по-късните университетски достижения ", отбелязва той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР