Малките бензиностанции продължават да продават значително по-евтино от големите вериги,

...
Малките бензиностанции продължават да продават значително по-евтино от големите вериги,
Коментари Харесай

Малките бензиностанции държат цените с 20 ст. по-ниски

Малките бензиностанции не престават да продават доста по-евтино от огромните вериги, като литър бензин А95 коства към 1.65 - 1.68 лева за литър, регистрира Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. " Големите вериги са привикнали на високи цени, поддържат ги с 20 стотинки от горната страна. Това е техен стандарт и в никакъв случай няма да ги понижат ", разяснява Симо Симов, зам.-председател на организацията. 

Според изчисленията на асоциацията цените на бензина сега са с съвсем 19% по-ниски спрямо октомври 2019 година, а при дизела понижението е с към 21%.

" Стойността на петрола на международните пазари се задържа постоянна и няма огромни аномалии. Драстични промени не се чакат до края на годината. Пазарът ще остане постоянен, което е добре за стопанската система. Консумацията на горива в международен мащаб не се повишава. Най-големите консуматори са превозът и туризмът, които са най-засегнати от рецесията и работят извънредно лимитирано ", изясни Симо Симов.  

 

ПОСОКИ

Котировките на петрола на интернационалните пазари се намалиха с повече от 3% през вчерашния ден заради опасения, че ограниченията  поради Covid-19 в цяла Европа ще отслабят търсенето на гориво. В същото време търговците се приготвят за вероятни разтърсвания на цените на горивата в международен мащаб и поради президентските избори в Съединени американски щати.  

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и Русия понижиха добива с към 7,7 млн. барела дневно, с цел да поддържат цените на горивата. Организацията ще разиска обстановката на среща на 30 ноември и 1 декември и евентуално ще вземе решение за закъснение на плануваното нарастване на производството с 2 млн. барела дневно през януари. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР