Малките бебета носят не само нови отговорности на своите родители,

...
Малките бебета носят не само нови отговорности на своите родители,
Коментари Харесай

20 изумителни факта за бебетата

Малките бебета носят освен нови отговорности на своите родители, само че и нови открития. Да бъдат сладки и очарователни напълно не е единственото нещо, което новородените вършат. Те имат и впечатляващ набор от качества и умения, за които може би даже не подозирате. Ето 20 от най-интересните обстоятелства за бебетата.
1. Бебетата се раждат с дребни нослета. Това е по този начин, тъй като мостът на носа се оформя на по-късен стадий.
2. Повечето бебета се раждат със светли очи. Ако и двамата родители имат сини очи, изцяло евентуално е цветът да си остане подобен, само че това ще разберете едвам след няколко месеца, когато ирисите се избистрят.
3. Бебетата стартират да създават сълзи едвам след първия месец. Макар да плачат доста преди този момент, те в действителност го вършат единствено с глас.
4. Косата на новороденото пада и се заменя с нова към шестия месец. Затова не се тормозете, в случай че бебето ви има прекалено много или прекомерно тъмна коса.
5. Бебето има мощно развито подушване още от раждането и по този начин разпознава майка си.
6. Съвсем обикновено е бебетата да спят от 15 до 20 часа на ден.
7. През първата година от живота си, бебето ще утрои тежестта си, ще усили височината си с 50% и ще удвои размера на мозъка си. Освен това, тялото му ще създаде всяка нервна клетка, която в миналото ще има.
8. Бебетата нямат колене. Вместо това, имат конструкция на хрущял, която последователно ще се развие в коляно след 6-7 месеца.
9. Бебетата се раждат с 300 кости, а възрастните имат единствено 206. Това е по този начин, тъй като костите им към момента не са се слели, което изяснява и за какво са толкоз гъвкави.
10. През първата си половин година на този свят, малчуганите могат да дишат и преглъщат по едно и също време, само че губят това умеене на по-късен стадий.

11. Размерът на очите на вашето бебе ще остане същият вечно, само че носът и ушите му в никакъв случай няма да спрат да порастват.
12. Главата на новороденото съставлява към една четвърт от цялото му тегло.
13. Сърцето на новороденото бие съвсем два пъти по-бързо от това на възрастен човек - сред 130 и 160 удара в минута.
14. Малките деца вдишват сред 30 до 50 пъти в минута , до момента в който възрастните единствено сред 15 и 20 пъти.
15. Вашето бебе е родено със способността да плува и да задържа дъха си, само че губи този инстинкт няколко месеца след раждането.
16. Бебетата постоянно кихат и ръмжат в съня си. Това не е, тъй като сънуват, просто чистят нослетата си, защото още не могат да дишат през устата.
17. Звуци като прахосмукачка или сешоар, които ние постоянно одобряваме за мощни и дразнещи, звучат обикновено, даже успокоително, за новородените. Това се дължи на обстоятелството, че междинното ухо на вашето мъниче е цялостно с течност и слуховият му уред към момента е неузрял.
18. Главата на вашето бебе може да е малко подпухнала и деформирана след раждането. Това е постоянно срещано събитие и бързо отминава.
19. Бебетата имат мощно развити мускули на краката, като силата им на ритване е съпоставима с тази на бебе вол.
20. Всички бебета обичат сладко поради усета на кърмата. Макар че рецепторите разграничават горчивия и кисел усет скоро след раждането, афинитетът към тях се развива по-късно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР