Малки творци със стативи, четки и боимогат да бъдат видени

...
Малки творци със стативи, четки и боимогат да бъдат видени
Коментари Харесай

Ангелина Недин вдъхновява млади таланти с летни пленери в Созопол

Малки създатели със стативи, четки и боимогат да бъдат видени из уличките на остарелия Созопол през лятото.



Пленеристите са част от класа на известната художничка Ангелина Недин, която е посветила лятото на своите възпитаници от курса йкъм читалище „ Отец Паисий 1896 ” в Созопол.



" Има предизвикателство в рисуването навън. За мен е огромно наслаждение да покажа на децата, които са избрали да продължат образованието си с изобразително изкуство, преимуществата в рисуването на открито. Да насоча вниманието им към детайлите, които в всекидневието си постоянно подминаваме, да могат да видят вероятността, придвижването на светлината, да изрязят хубостта, която ни заобикаля върху платното ", описа Ангелина Недин.

Зафинала на креативния клас смалките художници, тя е решилада им приготви галерия, в която да показват пред обществеността рисунките си, направени през лятото.

В навечерието на следващо издание на интернационалния пленер " Созопол ", който Ангелина Недин и брачният партньор й провеждат за осми следващ път тази есен,художничката е решила да изненада своите възпитаници и с още една самодейност. " Искам да разширятворческата среща край морето за потвърдените и изявени създатели като поканя младите художници да рисуват за няколко часа дружно с тях. Мисля, че това ще бъде потребно за тях, а и доста вълнуващо ", показа още Ангелина Недин.

Повече по тематиката, чуйте от нея в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР