Малки търговци на горива от цялата страна се събраха на

...
Малки търговци на горива от цялата страна се събраха на
Коментари Харесай

Търговци на горива протестираха в Пловдив

Малки търговци на горива от цялата страна се събраха на протест с жълти жилетки в Пловдив. Те избраха този метод, с цел да разгласят поддръжката си за решението на ръководещите приемането на Закона за горивата да бъде отсрочено с половин година.

Събитието е проведено от Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива и в него се включиха повече от 300 души. Според тях законът за горивата в настоящия му тип е лобистки и убива дребните компании. Затова участниците в митинга благодариха на министъра на стопанска система и на омбудсмана, които са съдействали за отлагането на закона и връщането му в работна група. Законът визира над 400 български компании.
Иван Кашилски, ръководител на националното съдружие на търговците и продавачите на горива: Той целият закон ни смущава. В целия закон има доста нередности. Повечето са монополистки.Симо Симов, представител на националното съдружие на търговците и продавачите на горива: Нашата концепция беше да има разговор, а разговорът към този момент се случи. Надяваме се, че в действителност ще бъдем включени в работната група по работа за новия закон. Но и предизвестие. Искаме да покажем, че сме мощ, която в случай че бъдем излъгани, ще се върнем назад на улицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР