Малки сглобяеми къщички иска да построи за хората, за които

...
Малки сглобяеми къщички иска да построи за хората, за които
Коментари Харесай

Приютът на търновски благодетел се нуждае от строителни материали

Малки сглобяеми къщички желае да построи за хората, за които се грижи Христо Атанасов от великотърновското село Леденик. В тях те ще имат по-добри битови условия и относителна автономия, ще живеят по двама, а не в общата сграда.

„Разчитам на положителни хора, които да дарят строителни материали“, споделя Атанасов.

Той добавя, че е събрал част от тях от съборени зали и здания. Анонимен донор е дал и малко дървен материал и теракот.

Въпреки ежедневните старания на благодетеля и хората под крилото му, както и на техни съидейници, битовите условия в приюта не са положителни и неговите жители всекидневно са изправени на ръба на оцеляването. Затова молят за поддръжка.

„ Ще си ги създадем ние къщичките. Търся единствено работа, да си изкараме парите, сами ще си купим материал. Болно ми е, че търсят хората ми прехранване за по 5-10 лв.. Всяка година става все по-зле. От 2006 година насам сме единствено обратно. Имам насъбрани огромни отговорности към Национална агенция за приходите, само че не мога да оставя хората гладни. Най-щастливата година за мен бе 2017 година, в края, когато неизвестен покровител ни подари толкоз храна, че не помня в живота си да сме имали толкоз отрупана маса – от 24 декември до 1 януари беше цялостно с храна. Благодаря му! От Лайънс клуб също ни донесоха облекла, храна, два компютъра. Благодаря и на тях“, описа Атанасов.

Вече над 20 години той подкрепя хора, които са изпаднали в неволя – останали без покрив и издръжка. В момента в приюта му във великотърновското село Леденик са подслонени 22 души, измежду които и 8-месечно бебе. Повечето от жителите са младежи, израснали без родителска грижа по разнообразни институции. Целта на Христо е освен да им обезпечи заслон, само че и да стимулира в тях блян към обучение или проучването на някой поминък, с който сами да изкарват прехраната си. Учи ги на главната си активност – паркоукраса, сметопочистване, сметоизвозване, преработване на боклуци, отпушване на язовири, разчистване на терени, дерета, канали и други

Преди време Христо Атанасов се прочу като късметлия и на два пъти печели от лотарията. Парите на шанса обаче до стотинка отишли за погашение на остарели отговорности, а животът в приюта в Леденик продължава да е сложен.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР