Малки и средни стопани поискаха бързо създаване на методика за

...
Малки и средни стопани поискаха бързо създаване на методика за
Коментари Харесай

Малки и средни стопани настояват за методика за обезщетяване на умъртвени животни

Малки и междинни стопани желаеха бързо основаване на методика за обезщетение поради умъртвените свине в частните дворове.

Според Димитър Петков, който е аграрни производител от Пазарджик, досега дребните и междинни аграрни стопани не са наясно по какъв начин ще получат парите, съобщи БНР

Преди дни министър председателят Бойко Борисов даде обещание по 300 лв. за обезщетение за частните стопани. Част от тях учредиха асоциация, която да пази ползите им пред министерството на земеделието.

Димитър Петков сподели, че съществуващите асоциации сплотяват индустриалните производители. "Тя ще бъде нещо като синдикална организация. Такива са желанията на протестиращите от цялата страна. Вече ще станат законни митинги, тъй като сега те са безредни. От тук нататък сядаме на масата на договарянията, тъй като митингите не правят работа - да се седне, да се приказва и чак тогава, в случай че не се реализира консенсус, тогава ще протестираме. Да бъдат дружно със земеделските стопани от Южна България, това са регионите Сливен, Ямбол, Пловдив, тъй като персонално аз считам, че един подобен вид синдикална организация би свършила добра работа. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР