Малки и средни предприятия се оплакват, че Китай не допуска

...
Малки и средни предприятия се оплакват, че Китай не допуска
Коментари Харесай

Китай спря вноса на храни с българска роза

Малки и междинни предприятия се оплакват, че Китай не позволява импорт на български хранителни артикули със наличие на роза Дамасцена . Това излиза наяве от последното присъединяване на компании на интернационалния панаир за дребни и междинни предприятия CISMEF в град Гуанджоу, където страната ни се показа с народен щанд, оповестиха от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.

Проблемът с роза Дамасцена е подложен от Костадин Джатев, началник на СТИВ Шанхай пред министъра на промишлеността и осведомителните технологии на Китай Миао Уей по време на панаира. Става въпрос за артикули като вода, сладка, конфитюри, бонбони, локум и други Департаментът по стандарти за сигурност на храните, проучване и оценка на Националната здравна стратегия към Националната комисия за здраве и фамилно обмисляне на Китай са приели и разгласили спомагателен лист с позволените съставки за хранителни артикули в Китай.

Документът съставлява така наречен позитивен лист на обичайно нехранителни вещества , които могат да бъдат влагани в хранителни артикули . Това значи, че всичко което не попада в него не може да бъде добавяно в храни и популяризирано на китайския пазар. В този лист единствения тип роза , който е категорично споменат е типа Рогоза .

Това автоматизирано значи, че българските хранителни артикули със наличие на роза Дамасцена нямат право да бъдат продавани в Китай. Проблемът не визира козметичната и парфюмерийна промишленост.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР