Малки и големи се забавляваха по случай 1-ви юни –

...
Малки и големи се забавляваха по случай 1-ви юни –
Коментари Харесай

Тетевен отпразнува Деня на детето

Малки и огромни се забавляваха по случай 1-ви юни – Деня на детето на пл.,,Сава Младенов “ в град Тетевен. Тържеството беше извършено с присъединяване на детските градини и учебните заведения от общината. Беше изложена и галерия от рисунки на младия гений Радостин Васков. Гости на празника бяха господин Свилен Русинов – зам.-кмет на Тетевен и госпожа Мария Стойчева – ръководител на Общински съвет Тетевен. Г-н Русинов поздрави всички деца от името на доктор Мадлена Бояджиева – кмет на Тетевен и свое име като им пожела:,,От сърце ви искам да не губите детското си обаяние, своята откровеност и дано постоянно да има слънце във вашия живот! “. Заедно с госпожа Стойчева наградиха дребния художник Ради, след което господин Русинов връчи грамоти и награди за детските градини, взели участие в състезанието за рисунки,,Мама, баща и аз “ и учебните заведения, взели присъединяване в състезанието за есе на тематика,,Детство мое! “.
Денят на детето се празнува в доста страни по света. Това е един от най-старите интернационалните празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 година.
Децата са нашият ориентир към бъдещето, тъй като безспорно светът на възрастните жадува за чистотата и невинността на детската душа. В децата, всички ние, намираме освен успокоение от носталгията по отминалите години на наслада и равнодушие, само че и вярата, че положителното, което сме почнали, ще бъде продължено и умножавано от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР