Малки групички от провокатори се опитват да контролират мирния протест

...
Малки групички от провокатори се опитват да контролират мирния протест
Коментари Харесай

СДВР: Провокатори се опитват да контролират мирния протест

Малки групички от провокатори се пробват да управляват мирния митинг на жителите, разгласи на брифинг зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.

" Има данни за организираност. По моя опит - голямата маса излиза да стачкува по свое лично разбиране, само че постоянно се намира малцинство, което се пробва да предизвика митинга. Ролята ни е да пазиме правата на всички жители, самостоятелни от тяхното мнение и политически пристрастия ", настоя той.

Златанов благодари на протестиращите от нощес, които се обръщали към органите на реда, с цел да търсят съдействието им, с цел да отстранен от редиците на митинга, точно провокаторите.

" Благодарим на всички жители, излезли да стачкуват по свое лично предпочитание. Това са хора, които от вътрешната страна нещо им е споделило да излязат да стачкуват. Посланието ни е да не се подават на тези групички, те са видни за самите протестиращи. Снощи на няколко пъти бяхме потърсени за подпомагане от хора, които съзряха лица, създаващи напрежение. Благодарим на всички, които не се подават, стачкуват спокойно и ги призоваваме да продължат по този начин и в идващите дни. Отново първата редица на полицейски чиновници са със жилетки " Антиконфликт ", добави зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи.

" Провокации и принуждение от страна на униформени към протестиращи няма да има. Въпреки това оповестените материали, които са към този момент налични за всички, удостоверяват информацията на правоохранителните органи, че избрани групи се пробват да управляват мирния митинг на жителите. Ролята ни е да пазиме правата на всички жители, без значение от тяхното мнение и политически пристрастия ", заключи Антон Златанов.

 &feature=emb_logo
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР