Малки фирми от Русе негодуват срещу новото задължение да се

...
Малки фирми от Русе негодуват срещу новото задължение да се
Коментари Харесай

​Малки фирми в Русе са против наредба за нови касови апарати

Малки компании от Русе недоволстват против новото обвързване да се оборудват с нови касови апарати и програмен продукт. Според тях смяната ще докара до загуба на клиенти и даже банкрути. Фирмите ще се включат в народен митинг в София, проведен за 29 януари.


Във компанията за писалищен материали на Павлина Минчева работят четирима чиновници. Изчислява, че с цел да извърши условията на наредбата, би трябвало да влага над 4 000 лв..
Павлина Минчева, шеф на комерсиална компания: Ако във компанията има три работещи компютъра, с цел да могат да фактурират, би трябвало да имаме три касови апарата. Освен това, би трябвало да се снабдим с нов сървър, върху който да бъде сложена тази стратегия. Което е една огромна инвестиция, която не може да бъде изплатена.
Ако компанията има и уебсайт, както е в тази ситуация, би трябвало и към него да има касов уред и сървър, а програмата също е скъпа. В последна сметка компаниите ще изгубят клиенти.
Павлина Минчева, шеф на комерсиална компания: Ние се отхвърляме от касовите апарати и прекосяваме единствено на заплащания само по банка, което пък води до отрицателно отношение на клиента, който би желал да си заплати в брой.
Ресторантьорите също не са съгласни с новия програмен продукт, който ще дава информация към Национална агенция за приходите на всеки 5 минути, тъй като може да се наруши комерсиалната загадка.
Красимир Иванчев, ръководител на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе: Един чиновник в данъчното може да види снабдители, всичко което е като ценообразуване, предписания. Утре към този момент не е чиновник на Национална агенция за приходите - всичко това може да бъде продадено на конкурентна компания.
От Националната организация по приходите обаче са безапелационни, че няма да има отсрочване на Наредбата и компаниите да сменят или модифицират фискалните си устройства до 31 януари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР