Малки доброволци от шуменските училища СУ „Панайот Волов“, „Трайко Симеонов“

...
Малки доброволци от шуменските училища СУ „Панайот Волов“, „Трайко Симеонов“
Коментари Харесай

Детска полиция положи клетва

Малки доброволци от шуменските учебни заведения СУ „Панайот Волов“, „Трайко Симеонов“ и „Св.св. Кирил и Методий“ в село Царев брод поставиха тържествена клетва да оказват помощ на полицията за по-добър ред и сигурност в града. Децата са включени в програмата „Детско полицейско управление“ и им следва 2-годишно образование.
 trsh0210-1_1000x695  trsh0210-2_1000x600  trsh0210-3_1000x920  trsh0210-4_1000x744
На гала момчетата и девойките дадоха обещание да съблюдават етичния кодекс на доброволеца и да оказват помощ на униформените. До дни започва и тематичното образование. В началото дребните служители на реда ще се срещнат с работата на другите чиновници в системата. Темите, по които ще работят са оказване на първа Долекарска помощ, Детска полицейска персонална отбрана, Здраве, Етика и право, Безопасност на придвижването по пътищата, Социални умения.

Програмата е отворена за нови хрумвания и допълнения, а формата на образованието е извънкласна. Заниманията се организират по авансово направен график, одобрен от началника на съответното районно ръководство и шефа на учебното заведение. Часовете са по 60 минути един път седмично. Очаква се децата да придобят с изключение на познания за сигурност и дейна гражданска позиция.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР