Малката, но борбена асеновградчанка Ева вече се възстановява от трансплантация

...
Малката, но борбена асеновградчанка Ева вече се възстановява от трансплантация
Коментари Харесай

Извършена е трансплантацията на 4-годишната Ева от Асеновград

Малката, само че борбена асеновградчанка Ева към този момент се възвръща от трансплантация на стволови кафези . Лекарите са обнадеждени, че положението й ще се развие съгласно упованията, заяви за Actualno.com бащата на детето Евелин Чолаков. Но към момента е рано да се показва извънредно мнение, защото скоро следва да бъдат осъществени цялостни проучвания на момиченцето, които ще покажат с акуратност доколко се възвръща организма. След като се видят резултатите ще бъде преценено по кое време да се създадат радиотерапия и рехабилитация.
Събраните досега средства по дарителската сметка за лекуването на Ева в клиника в Германия са общо към 200 000 лв.. Тези пари по предписание поемат напълно и единствено лечебните процедури, без други разноски. " Реалната цена на този пакет терапия, който ползват на Ева, е в размер на 320 000 евро . Част от сумата ще бъде поета от Здравната каса. Какво ще би трябвало да платим, ще стане ясно най-после на лечението ", сподели в умозаключение Евелин Чолаков. Кампанията по набиране на средства за лекуването на Ева от Асеновград продължава. Припомняме, че поставената диагноза на детето е " Сарком на Юинг ", а лекарите споделят, че болестта е намерено в ранен стадий, което е добре.
Тази неделя (19.05.19 г.) от 09:00 ч. сутринта ще се организира благотворителен шампионат по мини-футбол под надпис " За Ева и Лиза ". Инициативата е на Общински юношески съвет–Асеновград и е под егидата на общината. Турнирът ще се състои на игрище за мини-футбол „ Арена Шипка ”, а събраните средства ще бъдат дарени за лекуването, както на Ева Чолакова, по този начин и за Лизавета Иванова, страдаща от множествена склероза. Посланието на младежите е „ Нека дружно превърнем този ден във футболен празник и помогнем на нуждаещите се ". Желаещите тимове да се запишат за присъединяване могат да го създадат на тел: 089 439 41 41 и 098 991 72 778.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР