Малката Матера ни бие по всички показатели Откриха 23 нови

...
Малката Матера ни бие по всички показатели Откриха 23 нови
Коментари Харесай

Кой хотел ще избие рибата с нощувките на Пловдив 2019

Малката Матера ни бие по всички индикатори Откриха 23 нови хотела за Пловдив 2019 "Дан травел " настанява формалните посетители на Пловдив 2019

200 хотела бленуват 100% претовареност за 12 януари. Засега обаче грандиозното откриващо събитие на Пловдив - Европейска столица на културата, не дава заричане, че ще изпълни градските хотели. Това сподели инспекция на „ Марица ” след запитвания по рецепциите. За 12 януари, когато ще бъде даден стартът на събитието, стаи могат да се намерят във всички огромни хотели.

Очакваме, че ще има напор, тъй че можете да резервирате, а след това да откажете стаята, в случай че зародят непредвидени условия, дипломатично подсказват рецепционистките. Към днешна дата, макар предстоящите доста публични посетители, места има и в първокласните, и в по-ниско категорийните хотели и хостели в централната градска част.

Стандартна двойна стая в парк-хотел " Империал " излиза 127 лв. с включена закуска, а де разкош - 150 лв.. Този хотел обаче сигурно ще е цялостен за 12 януари и аргументите за това са от дълго време известни (справка - в организацията за публичните поръчки и метода, по който екипът на кино лентата с Жерар Депардийо се озова в " Империал " ). Не може да се каже същото обаче за хотел „ Санкт Петербург ”, който е от същата ценова категория. Тук двойна стая коства 130 лв., също със закуска.

Хостелите и къщите за посетители в града пък май напълно не се вълнуват от идните празнувания на Пловдив - Европейска столица на културата. Запитване за дните към 12 януари до момента не съм имала, споделя Марияна Томова от апартамент за посетители „ Томови ”. Любопитен подробност е, че за рокфеста през юли месец към този момент има интерес, добавя тя.

Малко по-различна наподобява обстановката в резервационната платформа booking.com. Там за „ Парк-хотел Пловдив ” на Лаута написа, че в този интервал свободни места няма. Обяснителен надпис споделя: „ Изпуснахте! Датите ви са доста известни - към този момент нямаме налични стаи ”. Същият надпис светва за бутиковия „ Одеон ” и в " Тримонциум ". Имаме група от формалните посетители при нас, обясниха от " Рамада Тримонциум ". При позвъняване на рецепция обаче излиза наяве, че свободни стаи към момента има и не е никакъв проблем да се наемат за януарския уикенд.

Причината за разминаването в данните е, че хотелите по предписание дават единствено част от базата си на booking.com. Голяма част го вършим единствено с рекламна цел, едвам присъстваме в платформата, описа за „ Марица ” добре информиран източник от туристическия отрасъл. Ако един хотел има 30 стаи, през booking.com ще пусне пет. И в случай че две от стаите се резервират, то незабавно ще изникне сигналният надпис: " Побързайте, налични са единствено още три стаи ", онагледява с образец хотелиерът.

Онлайн системата за резервации работи с комисиона от порядъка на 15% от цената на рецепция, по тази причина хотелите имат интерес да продадат стаите си сами.

Нямаме проведени групи с туристи, които да посетят Пловдив особено за откриването на Европейската столица на просвета, сбит е Ванко Иванов, притежател на туроператорската компания „ Марбро турс ”. Туроператорът има положителни позиции в така наречен „ инкоминг туризъм ” - на чужденци към Пловдив.

Ясно е, че средата на януари не е най-активното време за туризъм, и градът под тепетата не прави изключение от европейската наклонност. Раздвижване има директно преди този момент - по коледните и новогодишните празници. Но да допуснем, че има любознателни туристи запалянковци, които доста желаят да посетят Пловдив тъкмо за откриващия фест, то би трябвало да са доста упорити.

Общинският уебсайт мълчи

В специфичния туристически уебсайт на община Пловдив visitplovdiv.com до предходната седмица нямаше нито дума за събитията на 12 януари. Нито в българската, нито в британската версия. Празнините в културния календар обаче към този момент са попълнени. Странно е, че и нито един притежател на място за настаняване в града не се е сетил да употребява даже като маркетингов трик Пловдив - Европейска столица на културата. Преди години, още като стана ясно, че Пловдив печели купата, единствено един туроператор беше рекламирал екскурзия до Пловдив с „ Искате ли да посетите бъдещата Европейска столица на културата ”. Добрата хрумка още стои в архива на известен уебсайт за групово извършване на покупки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР