Малката италианска община Фабро беше затворена за околния свят, тъй

...
Малката италианска община Фабро беше затворена за околния свят, тъй
Коментари Харесай

Затвориха малък италиански град – всичките жители са под карантина

Малката италианска община Фабро беше затворена за околния свят, защото всичките й 2700 поданици са под карантина, заяви в.”Месаджеро”.

В намиращaта се в централната област Умбрия, на границата с Тоскана община, инфектираните с Коронавирус станаха от 20 до 120 в границите на 10 дни. Заразяването е станало вътре в фамилиите, защото се е предало най-много посредством децата. 25 на 100 от популацията не са имунизирани.

Възрастните съставляват съществена част от жителите на Фабро и множеството демонстрират високо възприятие на отговорност. В момента може да се излезе единствено за пазаруването на хранителни артикули, и то с кола. Намиращите се в колите би трябвало да носят маски от вида FFP2.

“Въпреки високия брой инфектирани обстановката е под надзор. За шанс нямаме нито един признат в болница поради вируса. Повечето от случаите са без признаци, при други се следи единствено лека простуда или кашлица”, споделя кметът Диего Мазела. Той самият не е в общината. „ Скоро ще станем очевидци на оздравяването на първите инфектирани и съм сигурен, че на 10 януари учениците ще се върнат в училище”, добави Мазела.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР