Малката бяла чапла, корморанът, розовият пеликан и големият гмурец, са

...
Малката бяла чапла, корморанът, розовият пеликан и големият гмурец, са
Коментари Харесай

Нови пощенски марки, изобразяващи птици, ще бъдат пуснати на пазара

Малката бяла чапла, корморанът, розовият пеликан и огромният гмурец, са намерили дом в езерата край Бургас и по Черноморието. Техните изображения ще бъдат на марките, с цел да могат и бъдещите генерации да се срещнат с птиците, някои от които, са на изгубване.
Официалното показване на марките ще бъде в Музея на известията в Централното ръководство на " Български пощи " в София на 1 февруари. Събитието е съобразено с отбелязването на Световния ден на влажните зони, който е на идващия ден.
Фондация " Виа Понтика " е в основата на самодейността към която са се включили неправителствени и държавни организации. Четирите нови пощенски марки с красиви птици имат за цел до трансформират отношението на хората към дивата природа и опазването на нейните представители.
" Виа Понтика " е част от пътя на птиците при миграцията им към топлите страни. Някои от тях, остават в бургаските езера, където гнездят или зимуват. Условията във влажните зони и меката зима по черноморието, са главните аргументи за избора на птиците.
Девет от тези пернати обаче, към този момент са застрашени от изгубване, а 71 са част от " Червената книга " на България.
За да бъдат съхранени местата край Бургас, които красивите птици са избрали за собствен дом, тази година, Световният ден на влажните зони е отдаден на опазването на естествените дадености и климата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР