Малка сова бе спасена в Западен“ в Пловдив. Птицата бе

...
Малка сова бе спасена в Западен“ в Пловдив. Птицата бе
Коментари Харесай

Спасиха малка сова на Гребната база

 Малка сова бе избавена в " Западен “ в Пловдив. Птицата бе предадена през днешния ден на екозащитната организация " Зелени Балкани “ персонално от кмета на региона Димитър Колев. Совата е от типа чухал и е открита в региона на моста на Гребната база от екип на " Общинска защита “, които са я предали в локалното кметство. Кметът Димитър Колев реагира стремително и се свърза с организацията " Зелени Балкани “, които незабавно се отзоваха на сигнала и прибраха птицата. Предполага се, че совата е паднала от гнездото, в което е отглеждана.

Тя ще бъде превозена до Спасителния център за диви животни в Стара Загора, където ще се извърши по-задълбочена оценка на положението й. Тъй като птицата е още дребна, евентуално ще остане известно време в центъра, след което ще бъде пусната назад в естествената си среда.

Преди три години още веднъж имаше сходен случай в " Западен “. Тогава дребна горска сова беше открита от чиновници на Оперативна програма " Градини и паркове “ в парк " Ружа “ и със съдействието на районното кметство бе предадена на " Зелени Балкани “.

Чухалът е една от най-малките птици от фамилията на совите. Обитава съвсем всички континенти, като се среща и в България. Характерно за него е, че е единствената сова, която наесен отлита на юг. Основна храна на чухалите са насекомите – най-често твърдокрили, гъсеници и нощни пеперуди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР