Малка минна компания, открила някои от най-хубавите скъпоценни камъни в

...
Малка минна компания, открила някои от най-хубавите скъпоценни камъни в
Коментари Харесай

Откриха 442-каратов диамант на стойност 18 млн. долара

Малка минна компания, разкрила някои от най-хубавите скъпоценни камъни в света в планинско африканско кралство, попадна на още една скъпа находка. Най-новото изобретение е 442-каратов елмаз, чиято цена може да стигне 18 млн. лева, заяви Bloomberg.

Компанията Gem Diamonds съобщи, че е добила 442-каратов елмаз в мината си " Летсенг " в Лесото, Южна Африка. Въпреки че преди изрязването и обработката е мъчно да се дефинира цена на находката, тя може да доближи до 18 млн. $, счита анализаторът във финансовата група BMO Capital Markets Едуард Стърк.

Като се има поради какъв брой рядко се намират толкоз огромни диаманти, търсенето им остава стабилно, даже и във времена, в които промишлеността се задъхва.

Мината " Летсенг " е известна с размера си, както и с качеството на диамантите, които излизат от нея. Находките с нея са най-висока междинна цена в света. Само преди 2 години същата минна компания попадна на 910-каратов камък с размер на две топки за голф. Той се продаде за 40 млн. $.

Откритието е добра вест за световната промишленост за диаманти, която също е наранена от пандемията. Магазините за бижута затвориха порти, а промишлеността за обработка и рязане на диаманти в Индия – която на процедура обработва всички камъни в света, трябваше да спре работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР