Малка, маневрена здрава... Кола, която е на път да преобърне

...
Малка, маневрена здрава... Кола, която е на път да преобърне
Коментари Харесай

Зелена светлина: Електрически автомобил без батерии

Малка, маневрена здрава... Кола, която е на път да преобърне визиите за транспортни средства. Автомобил, задвижван от водород. Не че концепцията е нова, само че в тази има доста нововъведения.

Фиона Спауърс, шеф по връзките в компания за електрически автомобили: Наричаме я новото потомство електрическа кола, тъй като това е електрическа кола без акумулатори. Вкарвате водород в нея, посредством горивната клетка той се трансформира в електричество и вода, а електричеството отива в четири мотора в четирите колела. И по този начин се задвижва колата. Това е електрически автомобил, само че без акумулатори.
Автомобилът е основан от Хюго Спауърс - бизнесмен от Уелс, който в продължение на две десетилетия проучвал водородния превоз. Резултатът е с параметри, които придават на колата тип на стимулиран лекоатлет. Тегло - 580 кг. За автомобил по никакъв начин не е доста. Има си и пояснение - корпусът е построен от карбонови нишки. Двуместният модел се задвижва с литър и половина водород, задоволителен за изминаването на 480 километра. Ускорението до 100 километра в час е за 10 секунди. Създателите към момента усъвършенстват модела.
Фиона Спауърс: За разлика от автомобилната промишленост, в софтуерния свят, където задачата е да се сътвори нова технология, е доста значимо мнението на хората, на бъдещите клиенти. За това ние даваме нашия артикул на клиентите, да го пробват, а по-късно чакаме техните рецензии, с цел да можем да подобрим целия развой. Ние създаваме 20 автомобила, които клиентите ще могат да тестват за един месец. След това, с помощта на тяхната оценка, ще подобрим дизайна преди да пристъпим към произвеждане.
Плановете на изобретателите са да основат и водородни микробуси, които съгласно тях ще са доста комфортни за доставки.
Фиона Спауърс: Тези коли са основани, с цел да бъдат дълготрайни. Най-краткият живот, който им даваме, е 15 години. Но в случай че се поддържат добре и постоянно се преглеждат в сервиз, те в действителност могат да са дълготрайни. 15 години значи, че едвам след този интервал може да стартира изхабяване на колата.
С тези индикатори и материали водородният модел в действителност прекатурва визията за коли, наложена през последните години - че за 5 години лъскавото возило стартира да пее лебедовата си ария, а новият модел към този момент е слязъл от поточната линия и е подготвен да го смени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР