Малка инженерна компания от Япония постигна това, което Илон Мъск

...
Малка инженерна компания от Япония постигна това, което Илон Мъск
Коментари Харесай

Японска електрическа суперкола направи 0-100 км/ч за 1,9 секунди



Малка инженерна компания от Япония реализира това, което Илон Мъск даде обещание при представянето на своя нов Tesla Roadster - ускоряване от 0 до 100 км/ч за под 2 секунди. До този миг обещанието изцяло легална кола, която може да се кара по градските улици и да реализира сходно ускоряване, беше мъчно изпълнимо. Японците от Aspark Owl обаче направиха фантазиите на всички автомобилни запалянковци действителност. Вчера компанията публично разгласи, че е постигнала върха от 1,92 секунди при ускоряване от 0 до 100 км/ч.

Aspark Owl не е индивидуален първообраз, а изцяло законен модел, който беше показан още предходната година на Фанкфутското автомобилно ревю. Обявените тогава характерности на електрическия автомобил бяха 430 конски сили, тегло от 860 кг и теоретично ускоряване от 0 до 100 за 2 секунди. Последната цифра към този момент не е теоретична, а изцяло действителна и даже усъвършенствана. Предлагаме и видео


Aspark Owl ще влезе в всеобщо произвеждане скоро, а размера е 50 автомобила. Цената обаче е много солена, само че ускорението не е на ниска цена. Говорим за над 4 милиона $ за едно такова японско украшение. Ето че електрическите автомобили към този момент съществено навлизат и в по-спортните сфери и могат да бъдат с изключение на екологични и тихи - извънредно бързи.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР