Малка група граждани се събраха пред парламента на протест срещу

Малка група граждани се събраха пред парламента на протест срещу ...

Протестиращи поискаха оставката на правителството и съд за Борисов.


Малка група граждани се събраха пред парламента на протест срещу правителството, организиран от Независимия граждански щаб (Движение "Възраждане"), предаде БТА.

Представители на протестиращите подчертаха, че не са организирани от партия и заявиха, че искат оставката на правителството, както и да бъде потърсена съдебна отговорност от премиера Бойко Борисов за, по думите им, антибългарската политика, която той провежда.

Протестиращите обясниха, че са се събрали за пореден ден пред Народното събрание и заради ниските доходи, разединението, "тормоза на Мутафчийски".

Демонстрантите обясниха слабия отзвук на протеста им и малкото хора, които са откликнали на призива им да дойдат днес, с отчаянието на българите, апатията, загубата на доверие, както и с това, че все още хората имат някакви, макар и минимални доходи. По думите им протестът днес ще продължи до 20.00 ч., а през следващите дни отново ще се събират на същото място, докато правителството не бъде свалено.

По-рано днес от Независимия граждански щаб отправиха към председателя на гражданската платформа "Изправи се. БГ" Мая Манолова апел за обединени усилия за общонационален протест за сваляне на правителството.

Източник: dir.bg