Малка група францискански монаси и вярващи католици излязоха по улиците

...
Малка група францискански монаси и вярващи католици излязоха по улиците
Коментари Харесай

Малобройна процесия на Палмовата неделя в Ерусалим заради мерките срещу пандемията

Малка група францискански монаси и вярващи католици излязоха по улиците на Християнския квартал в Стария град на Ерусалим, с цел да раздадат маслинови клончета, откакто обичайна върволица по случай Палмовата неделя бе анулирана поради ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Честването на Палмовата неделя дава началото на Страстната седмица, която приключва с Великден. Богомолците обичайно носят палмови листа и маслинови клончета и извървяват пътя от върха на Елеонския рид до Стария град, написа Българска телеграфна агенция.

Традиционно хиляди поклонници се включват в похода, само че тази година броят на участниците бе мощно стеснен поради строгите ограничения против разпространяването на ковид. Свещеници и вярващи вървяха от врата на врата да раздадат клонките, а постоянно ги хвърляха на християните, които гледаха процесията от балконите си.

" Тази година поради новата обстановка опитваме да отидем при всички християни в нашия Християнски квартал, с цел да им дадем тези маслинови клончета, знак на нова вяра ", сподели преподобният Сандро Томашевич, католически духовник от Латинската енория в Ерусалим.

Палмовата неделя е възпоменание за влизането на Исус в Ерусалим и слага началото на най-тържествената седмица за Църквата, включваща възстановка на разпятието и гибелта на Исус на Разпети петък и възкресението на Великден. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР