Малийският имигрант, който се покатери за секунди по балконите на

...
Малийският имигрант, който се покатери за секунди по балконите на
Коментари Харесай

Макрон се умили от малиеца, който се покатери на балкон и спаси дете, дава му гражданство

Малийският преселник, който се покатери за секунди по балконите на постройка в Париж, с цел да избави 4-годишно дете, беше признат персонално от френския президент Емануел Макрон. Мамуду Гасама ще получи незабавно френско поданство, оповестява Би Би Си.



Както БЛИЦ заяви, в интернет беше публикуван клип, на който малиецът се катери изкусно до четвъртия етаж, от кое място единствено на ръцете си виси малко дете. Зрители на инфарктната преживелица го приветствали.

След като го одобри в Елисейския замък, президентът Макрон заяви, че Гасама ще стане натурализиран французин. Той персонално му благодари и му връчи орден за смелост. Освен това мъжът ще стартира работа като пожарникар.

Гасама описа, че се разхождал по улицата в северната част на града, когато видял навалица пред една постройка. Той сподели, че когато видял висящото дете, „ не мислех, спасих го”.



„ Когато го взех в ръцете си, приказвах с него и му споделих: „ Защо направи това?”. Но той не отговори”, добави той. Когато пожарникарите пристигнали, детето към този момент било в сигурност. „ За благополучие, там към този момент имаше някой, който беше задоволително здрав и смел, с цел да вземе детето”, сподели представител на пожарната.

По-късно станало ясно, че родителите на момчето не си били у дома по това време. Баща е бил разпитан в полицията по съмнение, че е оставил малчугана без контрол. Майката не е била в Париж по това време.

22-годишният малиец получи похвали и от кмета на града Ан Идалго.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР