Малините са сладки, сочни плодове, които са богати на витамини,

...
Малините са сладки, сочни плодове, които са богати на витамини,
Коментари Харесай

Малините - забележителен плод с много ползи за здравето

Малините са сладки, сочни плодове, които са богати на витамини, минерали и антиоксиданти. Те са част от фамилията на розовите растения и са разполагаем през лятото и ранната есен.

Ето някои от аргументите, заради които малините са потребни за здравето:

Богати са на антиоксиданти: Малините съдържат доста антиоксиданти, които оказват помощ на тялото да се отбрани от свободните радикали и други нездравословни субстанции. Те могат да оказват помощ за попречване на разнообразни болести, като да вземем за пример рак, сърдечно-съдови болести и диабет.

Подобряват здравето на сърцето: Малините са богати на фибри и калий, които могат да оказват помощ за понижаване на риска от сърдечно-съдови болести. Фибрите понижават равнищата на неприятния холестерол в кръвта, до момента в който калият може да помогне за понижаване на кръвното налягане.

Подпомагат храносмилането: Малините са богати на фибри, които оказват помощ за подкрепяне на храносмилателната функционалност на тялото. Те могат да оказват помощ за понижаване на запек и дискомфорт след хранене.

Подпомагат здравето на кожата: Малините съдържат доста витамин С, който е значим за здравето на кожата. Той оказва помощ за подкрепяне на производството на колаген, който е значим за еластичността и здравето на кожата.

Могат да оказват помощ за управление на тежестта: Малините съдържат малко калории и доста фибри, което ги прави идеални за хора, които желаят да поддържат здравословно тегло.

НЕпопулярни обстоятелства за малините:

Малините принадлежат към фамилията на розовите растения, дружно с ягодите, крушите и ябълките.

Има над 200 типа малини по света, като най-разпространените са алените малини.

Малините съдържат високи равнища на антиоксиданти, които оказват помощ да се предпазят клетките от свободните радикали и да се понижи риска от разнообразни болести.

Възможно е да се ядат освен плодовете на малината, само че и листата й, които имат лекарствени свойства.

Малините могат да бъдат употребявани за боядисване на текстил и коса, като се употребяват като натурален пигмент.

Студените превалявания могат да повлияят негативно върху реколтата на малини, защото малините са доста чувствителни към ниски температури.

Малините са употребявани като знак на любовта и хубостта в литературата и изкуството.

Може да се употребява и малиново масло, което се получава от семената на плодовете и има редица изгоди за кожата и косата.

Тези са единствено някои от малко познатите обстоятелства за малините, които могат да бъдат включени в публикация за това известно плодове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР