Малика е първото украинско бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик. Малкото момиченце

...
Малика е първото украинско бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик. Малкото момиченце
Коментари Харесай

Момиченце е първото украинско бебе в Пазарджик |

Малика е първото украинско бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик. Малкото момиченце е проплакало в 1.15ч. през нощта на 1 април, оповестиха от лечебното заведение.

За естественото раждане на 24-годишната Надежда Гайдаржи оказва помощ дежурният екип отпред с акушер-гинеколога доктор Иван Китов, акушерките Лазарина Ранчева и Запринка Димитрова, и неонатолога доктор Татяна Андреева. Малката Малика тежи 2700г. и е с дължина 47см. Тя е първото дете за бесарабската българка Надежда и нейния украински брачен партньор Иван.

Двамата бягат от Одеса на 11 март, откакто в региона стартират да падат бомби. След повече от два дни пътешестване с кола, двамата идват в Пазарджик, където са посрещнати от общинския консултант Атанас Шопов, който ги настанява в свое жилище и се грижи за тях. Надежда е съветвана от началника на АГО на МБАЛ-Пазарджик доктор Илиян Траянов след идването ѝ в Пазарджик. Той наблюдава последните седмици от бременността ѝ.

„ Раждането протече обикновено, без затруднения. Бебето и родилката са добре и напълно скоро ще бъдат изписани от отделението. Максимално помогнахме на дамата, тъй като беше уплашена. Сега се надяваме да е спокойна. На всяка родилка сме подготвени да помогнем, без значение от кое място е “, съобщи доктор Илиян Траянов.

Младата майка благодари на отделението за грижите, които поставят за нея и новороденото ѝ момиченце. Надява се напълно скоро войната да свърши и да могат да се приберат в Одеса. На това се надява и брачният партньор ѝ Иван.

" Малика е нашата принцеса, нашият дребен ангел, който пристигна в живота ни, с цел да ни донесе наслада “, споделиха разчувстваните родители. Те си пожелаха да е здрава, да се радва на живота и в никакъв случай да не схваща какво е войната и какъв брой болежка носи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР