Маленко Ангелов Галев, с прякор Малено, е издъхнал тази сутрин

...
Маленко Ангелов Галев, с прякор Малено, е издъхнал тази сутрин
Коментари Харесай

Почина емблематична фигура от пловдивския ъндърграунд

Маленко Ангелов Галев, с прякор Малено, е умрял тази заран в дома си в пловдивското село Караджово. Малено е знакова фигура от ъндърграунда в Пловдив и някогашен началник на мотоклуб " Вагабонт “.  

Преди години той беше изритан от " братята напразно “ с обвиняване, че непрекъснато ги тероризира. Малено беше скришен очевидец против посочения за убиец Божидар Атанасов, който е упрекнат в убийството на митническия контрольор Георги Дребчев. След като даде показания и съобщи, че Атанасов е убиецът, ликвидирал митничаря, Малено се яви в Окръжния съд в Пловдив и се отхвърли от изказванията си.

Преди година-две той катастрофира и беше в кома към месец. Негови другари приказват, че възмездието го е застигнало, откакто е давал подправени показания и се е разболял от рак. Лежал е няколко пъти в пандиза. Беше упрекнат, а след това делото беше прекъснато, за кражба на скъпи картини на починалия огромен пловдивски художник Кольо Карамфилов.  

Беше съден и за опит за ликвидиране на цигански необут от Плевен. Многократно е имал разправии с органите на реда поради обири и всевъзможни други закононарушения. В последните години, отлъчен и отблъснат от всички, Малено живееше в Караджово и беше толкоз изпаднал финансово, че негови другари споделиха, че е събирал желязо с ромите от селото, с цел да си купи самун.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР