Малдивите са архипелаг с 1000 острова край западното крайбрежие на

...
Малдивите са архипелаг с 1000 острова край западното крайбрежие на
Коментари Харесай

Нова авиокомпания предлага полет до Малдивите като с частен самолет

Малдивите са архипелаг с 1000 острова край западното крайбрежие на Индия. Те постоянно са в класациите за най-луксозни плажни дестинации, а почивката там е фантазия за туристи и пътешественици от целия свят. Една нова самолетна компания си слага за цел да трансформира пътуването до там в запаметяващо се преживяване, несравнимо с елементарен полет, оповестява CNN.

Beond е решена да сътвори чувство за пътешестване в " частен аероплан ", като употребява самолети с тесни корпуси (а не широкофюзелажни, които нормално се употребяват по маршрутите до Малдивите) и предлага премиум салон с легнали седалки, които съчетават общи съставни елементи с колите Ferrari.

Планираща да стартира полети през есента на 2023 година, Beond в началото ще експлоатира дребен флот от самолети Airbus A319, преди да премине към по-големите Airbus A321. Първите две доказани дестинации са Дубай и Делхи.
 Уникален плаващ град ще бъде издигнат на Малдивите
Уникален плаващ град ще бъде издигнат на Малдивите

Градът е очакван за настаняване на 20 000 души в мрежа от 5 000 плаващи здания

Понастоящем над 30 самолетни компании оферират полети до летище Велана - основното на Малдивите, ситуирано покрай столицата Мале.

За да се конкурира с тях, Beond възнамерява да сортира деликатно дестинациите си и да лети с клиентите си непосредствено до острова, вместо да употребява връзка, както вършат Emirates, Qatar Airways и Turkish Airlines.

Така да вземем за пример, в Германия Beond няма да се насочи към Франкфурт - бизнес център с огромна конкуренция, а към Мюнхен, където конкуренцията е по-малка, а броят на туристите, пътуващи в свободното време, е по-висок.

На други пазари, като Азия, Beond възнамерява да влезе в директна конкуренция с други превозвачи и да се наложи с по-качествени услуги.

Авиокомпанията ще предлага единствено 44 места в своите Airbus A319, макар че самолетът може да транспортира до 156 пасажери в напълно пестелив вид. В по-големите самолети A321, които ще влязат в употреба през 2024 година, те възнамеряват да разполагат с 68 места в аероплан, който нормално побира до 220 пасажери в икономична класа.

Това значи, че няма да има ужасяващите тесни седалки - конфигурацията има за цел да обезпечи чувство за разкош и комфорт. Проектирани от италианския производител Optimares, който достави сходни интериори за особено проектирания частен аероплан A321 на Four Seasons, седалките споделят съставни елементи с LaFerrari - първокласен състезателен автомобил, чиято цена при стартирането му на пазара през 2013 година беше към 1,5 млн. $, а в този момент се продава за доста повече на търг.

Въпреки че възнамерява да стартира да лети още през септември, самолетната компания към момента не е наясно с дестинациите, по които ще започва, с изключение на Делхи и Дубай, само че Фойерхерд споделя, че откакто доближи потенциала си (до края на 2024 г.), почти 60% от трафика ще идва от Европа с към 20 дестинации.
 Руският милиардер Роман Абрамович си купи най-скъпия частен аероплан за $350 милиона
Руският милиардер Роман Абрамович си купи най-скъпия частен аероплан за $350 милиона

Това е Boeing 787-8 Dreamliner
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР